Reklama

Reklama

Zong shi ye wen

  • Čína 宗师叶问 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ip Man (Dennis To) pracuje ve Fo-šanu jako policista a se svou manželkou Wing-sing čeká první dítě. Ovládá skvěle kung-fu a věří, že by pomocí něj měl prosazovat zákon a chránit nevinné. Fo-šan v té době ovládá gang Sekerníků a k moci se tlačí i Japonci. Když se ve městě začne objevovat pašované opium, Sekerníci se dostanou s Japonci do konfliktu, policii přibude práce a Ip Manovy ideály začínají brát za své. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film Ip Man: Kung Fu Master (2019) je příběhový slepenec, který si scény půjčuje odjinud. Ip Man bojuje proti gangu Sekerníků - Kung Fu Hustle (2004). Ip Man se na chvíli objeví v černé masce - Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen (2010). Nechybí souboj v dešti a Ip Man v bílém klobouku - The Grandmaster (2013). Ip Man prohlubuje své znalosti Wing Chun pod vlivem vína. Ip Man bojuje proti japonskému šampiónovi - Ip Man (2008). Za čestnou zmínku stojí vydařená akční scéna, kde Ip Man (Dennis To) ozbrojený bambusovou tyčí čelí mnohapočetné přesile. Největším mínusem filmu je nefunkční příběh. A možná bude i hůř, protože v Číně měl již premiéru snímek Young Ip Man: Crisis Time (2020). ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Slušná vykrádačka. Jako bych určité scény už někde viděla a bohužel líp natočené. Na druhou stranu, co jiného natočit v životopisném filmu o Ip Manovi, když o něm vzniklo filmů několik. Dennis To postrádá Donnieho charisma a i když je to slušný bitkař, ani v tomhle na něj nemá. Ale což, Donniemu se nikdo nevyrovná :) Bitky jsou pěkné, je jich několik a líbila se mi i hudba. Jen příběh pokulhává, je takový nemastný - neslaný. Přeloženo. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa na Donnieho Yip Man podobu legendy nielenže neťahá, ale dokonca by som tvrdil, že ju to až uráža a zhadzuje. Dám tomu šancu ešte raz a uvidím, či zvážim hodnotenie smerom hore, dole alebo ponechám, ale na prvý raz jednoducho neskutočný zlepenec, vykrádačka ako písal Rominator a navyše všetko vykradnuté v oveľa horšom podaní ako v origináli. Keď si spomeniem na prvého Yip Mana s Donniem a jeho súboje, tak to nie je iný level, ale to je iný svet a keď k tomu zarátam silnú drámu v rámci príbehu, tak dovi dopo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak priamočiary príbeh u ktorého sa scenáristi dvakrát nenadreli som už dávno nevidel. Proste IP Man - dobrý, zákerní Japonci ako vždy zlí, sekernícky gang niekde medzi. A vo výsledku len jedna bitka strieda druhú. Pritom zámienky pre ne sú častokrát až komické. Vďaka tej brutálnej skratkovitosti mi to skoro pripadalo jak zostrih celej sezóny nejakého seriálu. Z hercov tu preto logicky nemá možnosť prakticky nikto predviesť nejaký herecký výkon. Zaujala ma len roztomilá variácia na opitého majstra. Keby ho hral Jackie, tak by to bolo dokonalé. Celý film stojí len na bitkách a tie sú len priemerné. Častokrát pri nich budete mať pocit, že ste ich už videli v nejakom inom filme a v lepšom prevedení. Ale na druhej strane nie sú ani v žiadnom ohľade zlé. IP znova predvádza nekonečné údery s kadenciou ratatatata a odhadzuje 10 metrov do vzduchu jedného protivníka za druhým. Využitie drátov pôsobí pre mňa tiež akceptovateľne a oveľa prirodzenejšie ako v Master Z: Ip Man Legacy, kde lietal každý kto nemal krídla. Takže výsledkom je krátka a svižná jednohubka, ktorá ponúkne len bitky a aj to len priemernej kvality. 5/10. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá s IP Manem (Donnie Yen) nic společného. Hromadné bojové scény jak z Matrixu, pofiderní story o Sekernících. Jakkoliv je forma na úrovni, tak obsahově je to vyprázdněné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Akční režii na filmu dělal Sun Fei. (Rominator)

Reklama

Reklama