Reklama

Reklama

Návrat Chen Zhena

(festivalový název)
  • Hongkong Jing mo fung wan: Chen Zhen (více)
Trailer

VOD (1)

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh s Chen Zhenom, tentoraz s tvárou Donnieho Yena. Národný veľkofilm zaujímavo rozohráva nie len súboje ale aj pozadie japonsko-čínskeho konfliktu, ale práve to je možno problém - film totiž neobsahuje ani jednu famóznu scénu, ani jeden fakt nesmrteľný súboj. Hromadná mlátička má svoje čaro, ale boli tu už aj lepšie (FIST OF LEGEND, DRUNKEN MASTER 2). Inak vpohode akčňák so zaujímavým obsadením... ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Bráno s nadsázkou: bezvadné. Drobné úlety: nepočítám. Žánr: je mi to jedno. ___Některý momenty filmu jsou bezvadný a pak přijde taková trochu legrace. Ale dobrý, jenom se to nesmí brát moc vážně. A co se týče odboje a vlastenectví - to je to poslední, co bych filmu vytkla. Trochu to připomíná komiks. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Akčný začiatok veľmi sľubný, potom však film hlboko padá v snahe o potlačenie akčnej stránky do úzadia na úkor vyrozprávania historického príbehu, čo sa mu však práve najlepšie nedarí a výsledkom je napokon nuda, ktorá zastihne diváka najneskôr v druhej polovici filmu. Celému snímku by jednoznačne viac pristala o 10 až 20 minút kratšia stopáž, poprípade omnoho väčšia dávka akcie, bez jedného či druhého to za veľa skutočne nestojí. (45%) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se Čína snaží osvobodit od Japonců, kteří si jí chtějí podmanit. Hned v úvodní scéně jsem se musel smát, kung-fu bojovník bojující v 1. světové válce, no pobavilo. Poté se Donnie Yen vrací do Číny a začíná boj proti Japoncům. Myslím, že to mělo celkem dobrý příběh, Donnie Yen jako maskovaný hrdina byl taky fajn, to jeho kung-fu je fakt úžasný! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Rozpité a rozevláté, tak tak se držící těch tří hvězdiček. Donnie změnil solárko (je podivně vyžlutěný - a nezkoušejte mě brát za slovo, jen popisuju odstín :) a neměl Wilsona Yipa, který by ho držel na uzdě. Skoro to vypadá, že ten film odrežíroval sám - rozhodně by tomu napovídalo divoké skákání nejen postav, ale i děje, charakteristicky bezuzdná choreografie (včetně Donnieho pověstných nabíjecích úderů (to když před pravým hákem párkrát naprázdno máchne)). Průšvih je, že zápletkově ani charakterově tenhle film auru Chen Zhena nijak neobohacuje. Kulisy působí lacině, Chena byste si spletli s Katem a bez masky naopak působí jako asijský klon Clarka Gablea. Záchranou by mohla být finální dojo scéna, jenže při ní nevíte, jestli se snaží vykrádat (skládat poctu) verzi s Brucem Lee nebo Jetem. Výsledkem je guláš, v němž Donnie namlátí víc molekulám vzduchu než protivníkům. A když se dostane k japonskému generálovi, je to odzívaný duel, ve kterém chybí charisma i nápady. Je to smutné, především proto, že se naplno ukazuje, jak moc Donnieho úspěchy stojí na Yipovi a jak málo na jeho vlastní "know-how". Nebo to mám brát jako vynucený přešlap, protože z těch lidových postav už musí Donniemu hrabat? Dost možná není sám. Co takhle nějakou detektivku, hmm? ()

Galerie (154)

Zajímavosti (3)

  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama