Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává za Rakouska-Uherska. Režisér Erich von Stroheim zde ztvárnil roli bezprizorního prince Nikkyho. Rodiče mu vnucují sňatek pro peníze, pokud chce dál pokračovat ve svém nákladném životním stylu. Během slavnosti Božího těla si však Nikky všimne v davu krásné venkovské dívky Mitzi (Fay Wray). Ti dva se do sebe zamilují, ale štěstí se jim vyhýbá. Nikky si má vzít za ženu prostou dceru (Zasu Pitts) milionáře a Mitzin bývalý přítel – hrubiánský řezník, který pohrdá šlechtou, vyhrožuje strašlivou pomstou Nikkymu za zkompromitování Mitzyiny cti. (J_Fiu)

(více)

Recenze (6)

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že jsem film viděla se španělskými titulky, ale i tak je můj zážitek z něj skvělý. Příběh o lásce, které není souzeno štěstí. Charismatický Erich a křehká Fay jsou dokonalými představiteli hlavních úloh. Prostě krása! ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Jak jen to to ten E.von Stroheim dělá že vždy dokáže upoutat divákovu pozornost, přestože vetšina jeho filmů je stále stejná písnička. I přes fakt že obrazová kvalita snímku není zrovna to co by k shlednutí filmu přímo lákalo, můžeme doufat že snad jednou bude, možná trošku neladící hudby v určitých místech a snad i trochu přemrštěné stopáže i přesto ale jde opět a to samozřejmě především díky samotnému E. von Stroheimovi o docela příjemný filmový zážitek s ne úplně typických koncem, což snímku jen a jen pomohlo. 75%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Niki (Prince Nickolas von Wildeliebe-Rauffenburg) a Mici (Mitzerl Schrammell - krásná Fay Wrayová) a nostalgie staré Vídně. Dobře zkloubeno, vyváženo a dávkováno - není co dodat. ()

Schweinhund 

všechny recenze uživatele

Kdesi jsem četl,že tento von Stroheimův film byl propadák.Mě tak vůbec nepřipadá,spíš naopak,na svou dobu velmi slušné dílo,které udrželo celé dvě hodiny mou pozornost. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

The Wedding March je dalším velkým filmem Ericha von Stroheima, který byl rozdělen na dva filmy a ztráta druhého dílu je více než citelná. První díl je téměř idylou, kdy se nezodpovědný šlechtic bez peněz zamiluje do chudé dívky, kterou si nemůže vzít. Tempo je pozvolné, protože drama mělo nastat až v druhé části, užívá si symboliky a obrazových orgií, ale ve výsledku je to jen romantická komedie s přehnanou stopáží. ()

Reklama

Reklama