Reklama

Reklama

Blonde Köder für den Mörder

  • Itálie La morte bussa due volte (více)

Obsahy(1)

Na pláži je zavražděna mladá žena a je jí ukraden náhrdelník. Všechno zdánlivě vypadá jako celkem izolovaný trestný čin. Ale detektiv (Dean Reed) odhalí rozsáhlé spiknutí členů podsvětí. (Karlos80)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěl vidět jen proto abych věděl, co hrál Dean Reed před svou slavnou emigrací do Německé demokratické republiky. A uzřel jsem, že hrál voloviny. To nebyl herec, jen manekýn. A celý film je tupý a nenápaditý, dokonce i zasloužilý padouch Adolfo Celi zde hrál jak ochotník. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu zaškrtí mladý Francisco po sexu na pláži svou milenku, sledován dvěma neznámými lidmi. Jeden z nich pak zavražděné ukradne náhrdelník, který má vysokou cenu. Na celý případ je najat soukromý detektiv a zábava může začít... K tomuto ranému giallu nelze příliš napsat. Pro mne byla zápletka nezajímavá, vrah je znám od začátku a v podstatě jsem jen čekal, zda budu něčím pozitivně překvapen. Nestalo se. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Něco ve stylu tehdejších filmů o "KOMMISSAR X", či populárních Wallaceovek, to je tato malá - prakticky neznámá a snad i právem zapomenutá koprodukční detektivka s malými giallo elementy. Možná že kdyby šlo čistě o italskou záležitost, dopadlo by to o trochu lépe. Celé zdejší tajemství/spiknutí je neškodné, ikdyž se tváří jako nejoriginálnější z nejoriginálnějších, film vzhledem k roku svého vydání, ještě poměrně krotký (nahota, sex a vraždy) a pro mě osobně nezajímavý, celé je to strašně moc pomalé a unavené (jedna pěkná automobilová honička to tu konečně aspoň trochu oživí), od první vraždy na pláži (dobrá scéna - ještě tady to vypadalo velmi nadějně), až téměř do samého konce, se zde prakticky skoro nic neděje a nuda tak převažuje. Pokud má jít o thriller, tak tu zcela zásadně chybí základní dvě žánrové položky; napětí a zvraty. Nenajde se tu prakticky nic, co by alespoň trochu vzbudilo diváckou pozornost, snad jen krásná hudba Pierra Umilianiho. Totožnost vraha známá od začátku, mi v některých případech nevadí, ale film musí mít styl a alespoň nějaký ty grády a šmrnc, tento film jej nemá, docela slušný závěr - akčnější finále u vily s bazénem, to už moc nevytrhlo. Film se odehrává v úchvatném mořském prostředí, a je to fakt skoro hřích to nevyužít tak jako tady, obsazení je pak velmi slušné (především ženské) v malých rolích se zde objevily např. Femi Benussi (jedna z obětí) nebo Anita Ekberg. Fandovi EuroCultu známé to jména. Mladého Testiho v hlavní roli, jsem z této doby ještě neviděl, já ho registruji zhruba tak od roku '72 - tedy z doby, kdy se začal s celkovou pravidelností objevovat v tzv. poliziesco filmech, celkem 11 rolí (společně s westernem, role, pro které se tento na první pohled drsný chlapík, jinak ale velmi charismatický herec zřejmě narodil), ale špatný nebyl ani ve svém druhém a předposledním giallo "Cosa avete fatto a Solange?". Po fyzické stránce vypadal velmi dobře! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama