Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě zábavné a ironické povídky o manželském i mimomanželském soužití. První vypráví o kontrolorovi Hartmanovi (J. Sovák), který přichází k advokátovi (J. Bláha) pro radu. Má starosti, jeho žena (J. Bohdalová) ho zahrnuje výčitkami, jak je neschopný, že málo vydělává, a oni nemají ani na auto. Neví, co má dělat. Když při kontrole hostinského (L. Lipský) narazil v účetních knihách na dvanáct stovek, nechal si je. Ale pak si ho pozval na pohovor. Hostinský mu prozradil, že má manko, protože si na neustálé naléhání své mladé ženy koupil auto… V druhé povídce se setkáme s jeho ženou (V. Thielová), která se v kavárně setkává s manželkou (S. Budínová) svého šéfa (Z. Řehoř). Vysvětlí jí, proč se se svým šéfem zapletla… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

argenson 

všechny recenze uživatele

Takovej ten patriarchální archetyp, že když si chlap vaří snídani, musí si zakydat celej outfit, páč snídani má přece dělat ženská. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ženský i mužský pohled na rodinné soužití. V obou jsou účastníci vykresleni dost nehezky a nevěra je vlastně nevyhnutelnou a přirozenou součástí života. Mám rozporuplné pocity, protože jsem čekal spíše komedii, ale až na zhodnocení vztahu Josefa Bláhy jeho partnerkou jsem se neměl čemu smát. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, tím také schází. Postavy, situace a všechny ty drobné rozmíšky mají univerzální platnost, na tom se v podstatě nezměnilo nic ani dnes. Inu, manželství je přežitek. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama