Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak studentky Queensborough Community College Cheryl "Salt" Jamesová a Sandra "Pepa" Dentonová pronikly do světa rapu a hip-hopu poté, co nahrály píseň pro školní projekt svého kamaráda Hurbyho Azora. Salt-N-Pepa jako jedna z prvních ženských rapových skupin výrazně ovlivnila populární kulturu a svými jedinečnými texty a hudbou změnila tvář hip hopu, kterému do té doby dominovali muži. Film sleduje příběh Salt-N-Pepa od jejich školních začátků až po hvězdnou kariéru nejprodávanější ženské rapové kapely, která sbírala jeden úspěch za druhým a získala řadu ocenění včetně Grammy. Cheryl a Sandra tak vydláždily cestu všem raperkám, které šly v jejich stopách. Ve snímku zazní i největší hity Salt-N-Pepa, včetně "Let's Talk About Sex", "What a Man", "Shoop" a "Push It". (HBO Max)

(více)

Recenze (5)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Salt-N-Pepa" sa ukázal ako celkom schopný hudobný biopic od spoločnosti Lifetime. Tých by som za týmto projektom asi normálne nikdy nehľadal, no máme to tu. A v rámci možností je to podľa mňa spracované dosť dobre. Herecké výkony sú podľa mňa dobré, situácie majú celkom slušné grády a dramatické momentky nie sú nikdy prepálené a pôsobia veľmi ľudsky a skutočne. Priateľstvo medzi Cheryl a Sandy je podľa mňa highlightom celého filmu. Všetky scénky s nimi majú dušu a fungujú skvele. No pravdou je, že by som film rozdelil na dve časti. Prvá hodina filmu je podľa mňa skvelá. Nič ma tam nejako zásadne nerušilo, spoznávame sa s postavami a okrem toho sú tu skvelé hudobné čísla. Mal som pocit, že sa tu najlepšie ukázalo ako sa vlastne budovali a dávali dokopy Salt-N-Pepa a dokonca aj so scénkou, kde ich na jednom vystúpení nahradia fejky a museli si svoju značku celkom slušne brániť. Tu mi nevadilo prakticky nič. Dokonca aj tie blackouty som absolútne nevnímal a pôsobili veľmi prirodzene. V druhej hodine to už začína viac vyzerať ako TV produkcia Lifetime. Ako som povedal, dramatické momentky a priateľstvo medzi Salt a Pepa sú stále skvelé a vidíme ako prechádzajú skutočne veľmi ťažkými skúškami. Jedna bude musieť bojovať s bulímiou, druhá bude mať ťažké depresie a okrem toho okolo seba mužov, ktorí budú násilnickí. No viac som začal vnímať blackoutové strihy a viac začali mať niektoré scénky viac filmový nádych. Viem, že samotné Cheryl a Sandy sa na filme spolupodieľali a tak si myslím, že je vo väčšine autentický, no keby to skončilo v rukách Universal alebo Sony, tak sme mohli mať fenomenálnejší film. Ale je vidno, že Lifetime dali do toho čo mohli. A za to ich celkom musím pochváliť. Hodnotenie: B+ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ať už je to jakýkoliv úspěch tak jako příběh ve filmu se nepovedl. Na jeden song slabé, což je škoda. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude dokument o nich... a nakonec si říkám, jestli by to nebylo lepší. Ale tak má to svoje klady - hlavně to hodnověrné vyobrazení jejich vystoupení. Když to porovnám s videi, která jde najít na netu, tak je to jak vystřižené z toho. A taky vzhled G.G. Townson, ta je úplně stejná, jak skutečná Cheryl "Salt" James. Sandra "Pepa" Denton vypadá spíš jak tmavší klon Jessicy Alby a ten jejich producer/manažer Hurby je taky dost podobný originálu. Ta třetí členka je tam úplně zbytečná a asi i ve skupině byla jenom tak trochu do počtu. Taky se povedly ty vedlejší postavy, které nám připomněly 80-kovej negerskej styl typu vysoké afro, MC Hammer, Martin Lawrence, hadry a účesy atd. Salt-N-Pepa znám jen okrajově, ale chtěl jsem se o jejich tvorbě dozvědět víc. Ale dostal jsem spíš vhled do jejich osobních životů. Jestli to měl být projev úcty k jejich tvorbě, fajn, ale vzhledem k tomu, že to nebylo moc zajímavé, přišlo mi to zbytečné a lepší si je od nich raději něco pustit. Být afroam, který to tenkrát poslouchal/zažil, asi se budu víc orientovat v různých connections, budu nostalgicky vzpomínat a užiju si to retro. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Životopisný“ film o ženskej „hip-hap-rap“ skupine Salt-N-Pepa. Z hľadiska príbehu kapely nič výnimočne prekvapivého, obsahovo a filmársky sa opakujú tie schémy, ktoré z podobných filmoch (a príbehoch) sú dobre známe. Herecky priemerný a bez hlbších zachytení charakterov postáv. Retro spomienky aspoň miestami potešia (napriek tomu, že tento hudobný štýl mi vôbec nie je blízky). Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný film dobrý. Škoda, že se jedná o televizní film a nenapumpovalo se do toho víc peněz. Občas to bylo dost znát. Hlavní dvě představitelky ale hráli docela dobře a mrknout na životopis první ženskou hip hop skupinu jsem prostě musel. Jejich songy hrály na nejedný párty. Výhoda je, že se ve filmu furt něco děje a člověk se nenudí. Koukat se na to určitě dalo. 65% ()

Galerie (124)

Reklama

Reklama