Reklama

Reklama

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 3 h 42 min (Minutáž: 54–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

borec999 

všechny recenze uživatele

Dokument umne kombinujúci pohľad ľudí, ktorých sa prípad priamo týkal ale aj tých, ktorých sa priamo netýkal (youtuberi a influenceri, ktorí sa snažili o vyriešenie prípadu cez net). Berlinger nám ponúka detailne spracovaný priebeh vyšetrovania, pri ktorom sú nám informácie dávkované chronologicky- čo umožňuje počas sledovania formovať vlastné názory a domnienky. Niektoré záhady a vyslovené konšpirácie boli veľmi zaujímavé a stáli za pozornosť. Samozrejme, že pravda je nakoniec niekde úplne inde a je celkom jednoduchá i logická. S pointou dokumentu( i ten najjednoduchší človek môže v súčasnosti na internete slobodne vyjadriť svoj názor, či obviňovať a urážať hocikoho a to bez dôsledkov) sa plne stotožňujem a už dnes môžeme vidieť, aké negatíva tento fakt prináša. Hlavými mínusmi počas sledovania boli pomalší rozbeh a tiež, že dokument sa rôznymi výpoveďami pri ktorých nám 2 ľudia zdelili v podstate to isté natiahol o takú hodinku navyše. Inak viacmenej bez výhrad. 80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

O smrti Elisy Lam jsem četla asi tak 2-3 roky zpátky a hned jsem si přála, aby o tom někdo natočil dokument, protože něco tak "šíleného" si o to přímo říkalo. Moc mě potěšilo, že se toho ujal Netflix a pojal to tak, že kromě policistů, detektivů a koronera, který její tělo ohledával, tu máme i výpovědi youtuberů a jiných internetových maniaků, kteří z hotelového výtahového videa udělali virál a jejich konspirační teorie začínaly vraždou a končili paranormálnem. Všechny možné teorie jsou nám postupně představeny a nakonec jsme seznámeni s tragickou, logickou pravdou. Moc děkuji za tento krásný dokument. ()

Reklama

Tunri 

všechny recenze uživatele

Jako mohl by to být dobrý dokument, kdyby ho z 90 % netvořily rozhovoru s attention bitches, debilní youtubeři, experti na všechno, co se ve světě děje. Netflix akorát podporuje tyhle lidi, co pro video na socsítích udělají první a poslední. Plácají nesmysly o tom, jak v tom hotelu byli o pět let pozdějc a na střeše našli flašku od piva. Trochu jsem doufala, že zápletkou čtvrtého dílu bude to, že se někdo z těch dementů v tom hotelu zabije. V dokumentu obecně očekávám spíš relevantní informace k případu od odborníků, než bandu nul, co doslova nemají v životě nic lepšího k řešení. Na druhou stranu za ty rozhovory asi dostali peníze a teď můžou mít pocit, že jejich život měl smysl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

což o to,celá minisérie je líbivě natočená (i když by bohatě stačily dva díly,nebo jeden film) a díky manipulaci a zatajovaní některých informací se jí asi do poloviny daří držet slušnou mysteriózní atmosféru.Když pak ale přijde na rozplétání celé záhady a následně "pointě" je to spíš zklamání.Aniž bych to chtěl zlehčovat,tragický osud Elisy Lam byl nakonec méně zajímavý než vedlejší linka s internetovými fanoušky/detektivy/fanatiky,kteří se na celém případu jednak solidně přiživovali a druhák v klidu obvinili z vraždy někoho kdo se jim zdál jako vhodný kandidát a skoro ho dohnali k sebevraždě.A i když se opakovaně prokázala jeho nevina a případ se vyřešil jak se vyřešil,nepadla ani prostá a jednoduchá omluva...60% ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle případ jsem celkem hodně sledovala a od začátku jsem měla za to, že to nebyla jen pouhá náhoda nebo dokonce sebevražda. Přece jenom hotel Cecil má dost divokou a kriminální historii. A když člověk ještě vezme v potaz některé podobnosti s dříve natočeným hororem Temné vody, řekne si, že je to přinejmenším divné. Dokument sám o sobě je vcelku dobrý, jen je roztahaný o vyjádření různých youtuberů (kteří s tím neměli zhola nic společného, jen si na tom případu honili sledovanost a hráli si na kriminalisty, psychology a v neposlední řadě patology) a záběry z jejich "šmejděníčka" na místě činu, aby toho nebylo málo a měli na svůj kanálík další senzaci. Místo toho mohli třeba dát prostor spolubydlícím Elisy, které s ní byly po čas jejího pobytu vlastně nejvíce v kontaktu a které se v dokumentu ani neukázaly. Místo toho nám ukázali podivný páreček z hotelu, který popisoval, jak jim šmakovala voda z nádrže, kde už se tou dobou "koupala" několik dní mrtvá Elisa. *SPOILER!* Děvče opravdu nebylo psychicky v pořádku, co si budeme, ale i tak mi na tom celém i po zhlédnutí tohohle dokumentu něco nesedí. Neříkejte mi, že v den zmizení hledá policie kolem nádrží (+nad nimi krouží vrtulník s termovizí), z nichž údajně měla být jedna otevřená (protože ačkoliv se v tisku a médiích chybně uvádělo, že víko bylo zavřené, bylo prý celou dobu otevřené) a nikoho nenapadne se podívat dovnitř? Buď je to v té chvíli opravdu nenapadlo a na veřejnost unikla chybná informace, se kterou se vyrojila také řada konspirací, a nebo to ve skutečnosti bylo tak, jak se všude uvádělo, a nyní je snaha o to, aby se případ konečně uzavřel a veřejnost se jím přestala zabývat. Prostě holka byla psychicky labilní, měla halucinace, vyšplhala po žebříku přes okno na střechu k nádržím, do které si vlezla, aby se schovala před nebezpečím v její hlavě, protože se takhle přece ráda doma schovávala pod postel. No, dobře, ale vlézt si do nádrže plné vody už je trochu jiný level, ne? Dále ani nezmínili, že se její mobilní telefon nikdy nenašel (i když ok, to v tomhle hotelu asi není nic zvláštního, tam se bude krást o sto šest). *KONEC SPOILERU* Ať tak či onak, dokument je rozhodně zajímavým vhledem do případu, ačkoliv by ve finále mohl mít klidně o jeden nebo dva díly méně, takhle to bylo zbytečně natahované a již řečené informace jen dokola omílané v různých verzích. Silnější 3 hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Jediné vědecké vyšetřování temných událostí a nevysvětlitelných jevů, které kdy majitel hotelu schválil, provedl v polovině 90. let parapsycholog Christopher Chacon. (LUKICKK)
  • Na začátku epizody je ukázáno, že Elisa zmizela v roce 2013. Krátce poté se objeví obrazovka, na které je vidět, jak Elisa dostává textovou zprávu od své matky na iPhonu s „výřezem“ v horní části displeje. „Výřez“ byl poprvé představen na iPhonu X v listopadu 2017, takže není možné, aby Elisa měla tento iPhone v roce 2013. (LUKICKK)
  • V hotelu Cecil byl ubytován i Richard Ramirez, známý jako "The Night Stalker", který se proslavil ve stejnojmenném seriálu. Právě z tohoto seriálu se zde objevují záběry. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama