Reklama

Reklama

Pelé

  • Velká Británie Pelé
Trailer
Velká Británie, 2021, 108 min

Hrají:

Pelé

VOD (1)

Obsahy(1)

Na pozadí bouřlivých dějin Brazílie se odvíjí mimořádné životní osudy talentovaného fotbalisty, ze kterého se stal národní hrdina. Dokument o legendárním Pelém. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Keď som videl zostarnuteho pelého ako si ide sadnúť na stoličku mal som zimomraviavky, no všetci tak dopadnú aj messi a ronaldo. Ale teraz späť ku najlepšiemu futbalistovi planéty. Ten dvojhlas mi strašne vadil tak som si to radšej dal v jeho rodnej brazilštine. Klobúk dole teraz netflix. Takto by mal vyzerať dokumentárny film. Jeden z tých lepších dokumentov ak nie najlepší. Tie archívne zábery z peleho detstva mladosti až po súčasnosť nemali chybu. Každému futbalovému fanúšikovi len odporúčam a konečne udeľujem plný počet. Súhlasím aj s užívateľom sheen. Ktorý ma predbehol v komentári o prvenstvo. 5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o nič mimoriadne, čo by už človek tisíc krát nevidel na YouTube, no stále je samotná forma spracovania viac než slušne odvedenou prácou o kariére jednej veľkej legendy, údajne teda kráľa. Príjemné sledovanie, ktoré neurazí, rozhodne lepšie ako celovečerný film: "Pelé: Birth of a Legend", ktorý je plný skreslených scén mimo realitu. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Podobný film z Pelého života jsem už viděl. Pelé: Zrození legendy se mi líbilo, takže jsem dal šanci i tomuto dokumentu. Já jsem Pelého nikdy hrát neviděl na rozdíl od Messiho nebo Ronalda. Proto k němu nemám až takový vztah jako k novodobým legendám fotbalu. I přes tuto skutečnost, ale musím smeknout před tím, co Pelé dokázal. Celá Brazílie k němu vzhlížela a musel to být obrovský tlak, který na něj byl vyvíjen. Já jsem posraný jenom z toho, když ke mně vzhlíží celá rodina a věří, že u těch zkoušek nerupnu. Co teprve celá země? Země, který fotbalem žije. Nepředstavitelné. Za to si zaslouží můj hluboký respekt. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pelého som mal možnosť osobne vidieť, keď bol na Slovensku ešte v deväťdesiatych rokoch a spal v našom hoteli, ktorý je dnes už len zašlou komunistickou budovou, kde prespávajú ľudia s neľahkým osudom. Archívne zábery nám len potvrdzujú, že futbal bol kedysi krásnejšou hrou, ktorá netrpela na obranné taktiky, kde sa chcelo hrať, kde sa nemerali milimetrové ofsajdy cez počítač. A tak padali góly a výsledok 6-3 bol úplne normálny. Kto vie, ako by si Pelé poradil so svojim talentom v dnešnej dobe. Ale vo svojej bol zrejme neprekonateľný. Veľmi dobrý dokument. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hm, hm. Spíš ne. Vymazlené dobové záběry ve vysokém rozlišení potěšily, celkově mi to přišlo ale až moc glorifikované. A zklamal mě i strašně rychlý úvod, který by mě paradoxně zajímal nejvíc (chodil jsem si hrát s dětmi za barák, táta viděl že mě to baví, tak mě přivedl do Santos a za rok jsem byl v repre). 5/10 ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama