Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

slord 

všechny recenze uživatele

Je to slabší Ritchie, ale stále má svoje kvality. Pozerá sa na to dobre a utečie to rýchlo, no mám pocit, že to malo naviac, postavy sú fajn, chémia celkom fungovala, no žiadna mi neprišla príliš zapamätateľná a o žiadnu som sa nebál, pretože mi prišlo, že všetko zvládajú bez väčšieho úsilia, prekážok a bez skriveného vlasu, čo ma trošku z toho celého vytrhávalo. Pri Ritchiem som čakal ale väčšiu strelu, no stále je to funkčná špiónska podívaná, ktorá má celkom švih, takže nudiť určite nebude, no potenciál to malo väčší. 6,5/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Operace Fortune: Ruse de guerre je zábavnou akční jednohubkou, v rámci kariéry Guye Ritchieho jde ovšem přeci jen pořád o bezpečnou zónu. Takovou bezpečnou zónu, která bez problému zvládne pobavit, představit zábavné charaktery pracující se zábavnými dialogy i nosné akční scény, přeci jen jde ovšem o Ritchieho v komfortní zóně. I nadprůměrný Ritchie je výhra, přeci jen by to ovšem do budoucna jeho kariéry chtělo větší hrátky s žánry i vyprávěním. Kdyby měla ovšem Operace Fortune představovat akční standard, rozhodně by šlo o pozitivní budoucnost akčního žánru….  (Viděno v kině: 2x) ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nechutně tuctový akčňák, který by dnes rozhodně nevznikl, kdyby se pod něj nepodepsal režisér zvučného jména, kterým právě Ritchie stále je. Jediným pozitivem byl Hugh Grant, který si svou roli vyloženě užívá. Zbytek ansámblu mu nesahá ani po paty a Ritchie na režijní židli jede na volnoběh. Při sledování jsem měl pocit, že spíš všechno předal béčkovému štábu a potom na všechno dohlédl ve střižně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keď už čakanie na skutočnú pecku, od tohto režisérskeho esa, začalo byť nepríjemne dlhé, tak v roku 2019 naservíroval Gentlemanov. Operace Fortune: Ruse de guerre nemá absolútne žiadne ambície šperkovať kariéru kohokoľvek. Mission: Impossible a Dannyho parťáci hodení do nevážna. Nemôže chýbať starý Ritchieho obľúbenec Statham a jeho noví obľúbenci Josh Hartnett, a Hugh Grant. Treba uznať, že práve oni sú najzábavnejšími postavami celého filmu. Hugh a jeho záverečný monológ je presne ten moment, kedy si jedinec ovládne miestnosť plnú testosterónu. Aubrey Plaza nebola ani žhavá, ani vtipne drzá. Ana de Armas či Margot Robbie zrejme nemali čas/boli pridrahé, tak sa hráblo mimo no. Keby išlo o stathamovku, tak si poviem v pohode, nemám problém. Keďže je to ritchieovka, tak som sklamaný. On nemá točiť  v pohode filmy, ale skvelé filmy v ktorých cítiť jeho rukopis. Ak však vedľa tohto postavíte Red Notice (2021), tak by mal Ritchie dostať všetkých Oscarov sveta. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYSTE ZÍSKAL TO, CO SE ZTRATILO, ZJISTL, KDO JE PRODÁVAJÍCÍ, KDO KUPEC A CO SE VLASTNĚ ZTRATILO...“   Jednoduchej  a jasnej úkol. Pro Orsona Fortuneho určitě. Vybere si svůj tým a vyrazí zachránit svět… Prostě nenáročná pohodovka s jednoduchým humorem a akcí, která sází na ruční práci Jasona Stathama. Tohle nemá čím urazit! Sice ani překvapit, ale já se bavil… ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o pátou spolupráci dua Ritchie - Statham. Po třetí si v jeho filmu zahrál Hugh Grant. 2.) Premiéra filmu byla kvůli válce na Ukrajině o rok odložena. Ve filmu totiž vystupují Ukrajinci jako gangsteři. Jsou vydány i verze s upravenými pasážemi, kde se o Ukrajincích mluví. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Orsonovi (Jason Statham) nabídne jeho šéf Nathan, kterého hraje Cary Elwes a který hrál v Princezně nevěstě (1987), jeden ze dvou hotelových klíčů. Orson si chytře vybere klíč, který mu není nabídnut, a říká, že je to pravděpodobně lepší pokoj. Nathan pak žertuje, že už předtím mohl vyměnit hotelové klíče, a tak se ho pokusit obelstít. Toto je narážka na scénu Caryho Elwese v Princezně nevěstě s postavou Wallace Shawna, kdy došlo k záměně otráveného vína. (mikki089)
  • Kvůli tehdy nedávnému začátku války mezi Ukrajinou a Ruskem byl film odstraněn z plánovaného uvedení v roce 2022, protože antagonisté jsou Ukrajinci. Nicméně film byl vydán na začátku roku 2023, a to navzdory probíhající válce. (mikki089)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama