foto

Conor MacNeill

  • nar. 1988
    County Antrim, Severní Irsko, Velká Británie

Biografie

Conor MacNeill je irský divadelní, filmový a televizní herec převážně vedlejších rolí.

MacNeill se narodil v County Antrim v severním Irsku a objevil se v takových filmech jako v anglickém krimi-thrilleru FIFTY DEAD MEN /2008/ nebo v dramatu režírovaném Macdarou Vallely PEACEFIRE /2008/. Cameo roli "Fanty" si střihnul v dramatu CHERRYBOMB /2009/ a postavu Davea ztvárnil v britsko-irském filmu FIVE MINUTES OF HEAVEN /2009/, který měl premiéru na Sundance Film Festival téhož roku. Vedlejší roli studenta ztvárnil v dobrodružném fantasy filmu CITY OF EMBER /2008/ po boku Tobyho Jonese, Billa Murraye a Saoirse Ronan.

Spolu s Risteárd Cooper hrál postavu Ciarana MacIonraca v irském komediálním seriálu AN CRISÍS /2010-2013/, za který obdržel cenu Golden Nymph pro mimořádný herecký výkon na Festival de Télévision de Monte-Carlo /2010/. V roce 2011 se objevil spolu s Brendanem Fraserem a Martinem McCannem v nezávislé komedii WHOLE LOTTA SOLE. Film měl premiéru na Tribeca Film Festivalu. S Davidem Wilmotem účinkoval v TV filmu SAVING THE TITANIC /2012/, kde ztvárnil roli Franka Bella. V roce 2013 získal pravidelnou roli vojína McIlvennyho v britském drama seriálu PRIVATES.

MacNeill divadelně debutoval na prknech divadla Donmar Warehouse v roce 2012 a spolu s Danielem Radcliffem se objevil ve hře "The Cripple of Inishmaan" v režii Michaela Grandageho v produkci divadla Noel Coward Theatre na londýnském West Endu.

Velmi hojně vystupuje i na irských divadlech, hrál v produkcích divadel Lyric Player's Theatre, Gate Theatre a Project Arts Centre. V roce 2011 byl nominován deníkem Irish Times na cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli na Irish Theatre Awards.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Current War
2016 Láska a přátelství
The Siege of Jadotville
2015 Orthodox
2012 Cowboys and Dissidents
2010 Parkování
2009 Cherrybomb
Pět minut v nebi
2008 Klid zbraní
Město Ember
Štvanec IRA

TV seriály

2019 Resistance (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2018 101 Dalmatian Street Shorts (TV seriál)
Smrt a slavíci (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
2017 Na straně zákona (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 The Fall (TV seriál)
Raněn smrtelnou vášní (S03E05)
Peklo v něm (S03E04)
2013 Privates (TV seriál)
Scúp (TV seriál)
2004 Pulling Moves (TV seriál)

Dokumentární

2012 Záchrana Titanicu (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Párty

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky