Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

(seriál)
  • USA Age of Samurai: Battle for Japan

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků. (Netflix)

Recenze (33)

Teg 

všechny recenze uživatele

Jak už tu zaznělo, jedná se o vizuálně skvěle zpracovaný dokument, který je ale zcela poplatný nenáročnému divákovi, kterému od diplomovaných historiků stačí teatrální komentáře o tom, jak moc je brutální někomu useknout hlavu. To nejzajímavější zde vůbec nezazní a něco je naopak překrouceno tak, aby nebyl obrázek potoků krve nedej bože pokažen nějakým politikařením, nebo dalšími vlastnostmi hlavních aktérů... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem k zajímavosti látky tu byl velký potenciál,ale nakonec ho Age Of Samurai naplnilo tak z poloviny.Osobně mi úplně stoprocentně nesedl formát polohraného dokumentu,což ale je ten menší problém.Větší je ten,že ač nejsem expert na Japonskou historii,nabyl jsem dojmu,že se tu dost klouže po povrchu a hodně se zjednodušuje.Vzhledem ke stopáži a ambicím nebýt psychicky vyčerpávající "nalejvárnou" je to asi pochopitelné,ale bohužel finální dojem - minimálně ten můj - to nevylepšuje...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Japonská skutočná hra o tróny zo 16. storočia, kedy sa Japonsko zjednocovalo. Je spojené s krutosťou a vraždením o nič menej, ako to v tom istom čase fungovalo aj v Európe. Skôr ešte viac. Seriál je veľmi zaujímavo natočený s výkladom odborníkov a vierohodnými hranými scénami. Niektoré sú surovejšie, obzvlášť ma zamrazilo, keď si jeden vládca sám vylúpol a odrezal oko. Na prekutanie vlastných vnútorností mačetou či podrezanie vlastného hrdla, na to sme už u Japoncov akosi zvyknutí. Jedinou slabinou dokumentu je, že sa niektoré hrané zábery opakujú. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tento šesťdielny krvavý seriál je naozaj kvalitka, ktorou Netflix potešil. Najviac sa mi páči, akým spôsobom je vyrozprávaný: jasne, pomaly a zrozumitelne. Týchto mocenských, krvilačných bojov (odštartovaných Nobuganom), začínajúcich o menej významné provincie až po ovládnutie celého budúceho Japonska sa odohralo neúrekom, no tento dokument to všetko podáva prehľadne. Sem tam sa síce (ale čiste mojou nepozornosťou) stane, že počujem čosi rozprávať o Akečim, potom o nejakom Micuhideovi a zakrátko zistím že sa rozprávalo o jednej osobe (pomstiteľ menom Akeči Micuhide), preto predsa len treba dávať pozor na mená od začiatku kedy sa prvý raz spomenie nejaké meno celé. Takže opakujem, boli to moje zlyhania s pozornosťou, dokument je spracovaný naozaj ukážkovo zrozumitelne a je to aj vizuálne lákavá lahôdka. 80%. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Přestože je historie (a zejména ta válečná) mým velkým koníčkem, do světa japonských samurajů a šógunů jsem nikdy zcela nepronikl. Proto jsem tento šestidílný dokument, v němž se střídá výklad japonských i západních historiků s naturalistickými výjevy z krvavých bitev, uvítal. Milovníci daného období na něm určitě najdou nedostatky, ale pro méně obeznámené diváky se může jednat o vhodný odrazový můstek k dalšímu studiu této tematiky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama