Reklama

Reklama

Mazel a tajemství lesa

  • Slovensko Martin a tajomstvo lesa (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děti ze skautského oddílu tráví své letní prázdniny na místě, které je ukryto v horách romantické lesní oblasti. Tři týdny žijí jako divoši – spí v týpí, myjí se v potoce, vaří své jídla na ohni a baví se v lese kolem. Tentokrát však skauti přicházejí do svého lesa naposledy. Díky plánu těžit zde lithium, zmizí jejich divočina navždy… (BFILM)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na 61. Zlín Film Festivalu ve Zlíně Zlaté jablko – Cena města Zlín za divácky nejúspěšnější film. (ČSFD.cz)
  • Natáčení filmu probíhalo v areálu Bolfánek, v údolí Úterského potoka a na Jižní Moravě. „Na Bolfánku, kde jsme postavili náš hlavní nefalšovaný tábor včetně latríny a polní kuchyně, jsme našli opravdu magické místo. Byly to parádní prázdniny s kamerami a klapkami. Věřím, že to bude ve filmu znát,“ uvedl režisér Petr Oukropec. (SONY_)
  • „Mazel je letní film s prázdninovou atmosférou. Na natáčení jsme měli svůj vlastní opravdový tábor a všichni jsme velmi brzy přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl,“ uvedl režisér filmu Petr Oukropec. (SONY_)
  • Světová premiéra filmu se uskutečnila v březnu 2021 na Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež BUFF v Malmö (Švédsko). (SONY_)

Reklama

Reklama