foto

Tomáš Bambušek

  • nar. 18.12.1972 (47 let)
    Louny, Československo

Biografie

Scénograf, herec, kuchař a čalouník. V roce 1996 spoluzakládá s bratrem Miroslavem  divadelní platformu D.I. LEBEDUNG (Louny). Intenzivně obdělává média jako je izolepa, beton, kartonová krabice. Recykluje a buduje. V roce 2002 nastupuje jako výtvarník do vodou stiženého Činoherního Studia v Ústí nad Labem. Je spoluautorem rekonstrukce. Hraje, navrhuje, ústí, hledí a plyne. 2005 opouští severní Čechy ve prospěch hlavního města České republiky. Účastní se projektu Perzekuce.cz.  2005 první dcera Perla. Tomáš neustává v propátrávání. Uchopuje, spí, nespí. Praha jako místo pro život jeho rodiny. Hlinaří, dřevaří, zedničí, vápení, mechaří. 2008 druhá dcera Vesna. Skotačí, tančí... až sem.

Zdroj: Bionaut Films

Herecká filmografie

Filmy

2019 Noc v motelu Marion (studentský film)
Vyměnila jsem si směnu (studentský film)
2018 Domestik
Dukla 61 (TV film)
Metanol (TV film)
Na krátko
2017 Křižáček
Nejlepší přítel (TV film)
2016 Polednice
2015 Ztraceni v Mnichově
2014 Revizor
2013 Něžné vlny
2012 Ve stínu
2009 Pouta
Protektor
2003 Lesní chodci

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Kilometr pod zemí (E02)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Noc s háčkem (E09)
2019 #martyisdead (TV seriál)
#truestory (E08)
#recovery (E06)
#follow (E03)
Jak si nepodělat život (TV seriál)
Non-stop lahůdky (E02)
Sever (TV seriál)
Jenom vítr (E06)
Otevřená válka (E04)
Nepřátelé státu (E03)
Specialisté (TV seriál)
Prase (S03E26)
2018 Profesor T. (TV seriál)
Dvojí život (E04)
Dáma a Král (TV seriál)
Tóny smrti (S02E02)
2017 Single Man (TV seriál)
Slepá důvěra (E07)
Oči pro pláč (E03)
Specialisté (TV seriál)
Dívky (S02E02)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Závadová mládež (E05)
Orchidej na smetišti (E04)
Mrtvý lidi (E03)
další epizody (5)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Palebná síla (S02E07)
Nelidskost (S02E06)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Bahno (E04)
Láska a intriky (E01)
Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Finále (E08)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (7)
Atentát (TV seriál)
Svědectví za mřížemi (E12)
Doktor Martin (TV seriál)
Porod (S02E15)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt na biofarmě (E06)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Vítěz nejde do finále (E04)
2014 První republika (TV seriál)
Lhář prolhaná (S01E02)
Ztracený syn (S01E01)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Squat (S05E13)
2012 Základka (TV seriál)
Ochrana člověka za mimořádných událostí (E05)
Zázraky života (TV seriál)
Souboj (S02E08)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Černý Mušketýr (S03E02)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Otec a dcera (S01E06)
Nic nekončí (S01E03)
Tady jde o život (S01E01)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Co když se to nezahojí? (S03E48)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ta druhá (S02E57)
2006 Letiště (TV seriál)

Dokumentární

2019 Soud nad českou cestou (TV film)
2008 Efekt přihlížejícího (TV film)
2002 Šumné Louny (TV film)

Host

TV pořady

2018 ArtZóna (TV pořad)
2010 Hotel Insomnia (TV pořad)