foto

Lukáš Jůza

  • nar. 3.4.1979 (38 let)
    Karlovy Vary, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lukáš Jůza se narodil 3. 4. 1979 v Karlových Varech, kde také dospěl a vystudoval gymnázium. V mládí se závodně věnoval běžeckému lyžování.

Herectví vystudoval na DAMU. Jeho hereckými pedagogy byli Lukáš Hlavica a Věra Galatíková. První divadelní angažmá strávil v letech 2001-2005 ve Středočeském divadle Kladno. Od roku 2005 je kmenovým členem divadelního spolku Kašpar (Divadlo v Celetné), jehož principálem je herec Jakub Špalek.

První filmovou příležitost mu dala Irena Pavlásková ve filmu Bestiář. Zahrál si v něm jednoho z partnerů hlavní hrdinky. Do menší roličky ho pak Pavlásková obsadila i ve svém dalším snímku Zemský ráj to napohled.

Na plátnech kin bychom ho měli vidět i v chystaných filmech 8 hlav šílenství a Poslední z Aporveru. Hlavní mužskou roli si zahrál v krátkém filmu Hlavní chod, vítězi soutěže „Prague 48 Hour Film Project 2012", který byl úspěšný a získal několik ocenění i na světovém finále této soutěže, festivalu Filmopalooza 2013, v Los Angeles.

Herecké příležitosti dostává čím dál častěji také v televizi. Vedle nekonečných seriálů jako třeba v Ordinaci v růžové zahradě účinkoval i v počinech kvalitnějších, např. v Comebacku, Cirkusu Bukowsky a zřejmě jeho největší rolí byl Gorazd v doku-dramatu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů.

Díky zahraničním produkcím natáčejícím v Čechách si malé roličky zahrál i ve filmu Child 44, v seriálech Missing a  a v několika německých hraných dokumentech.

Natočil více než desítku reklam, určených většinou pro zahraničí. Vedle herectví se věnuje i literatuře. V roce 2012 mu vyšla knížka Pohádky kejklíře Kiliána. Jako autor spolupracuje s Českým rozhlasem. V roce 2013 debutoval jako divadelní režisér. V Divadle v Celetné inscenoval současnou francouzskou hru Baterka Miki.

Corleone79

Herecká filmografie

Filmy

2017 Poslední z Aporveru
8 hlav šílenství
2015 Dítě číslo 44
Flowers
Fotograf
2014 Paní domu musí zemřít (studentský film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Hlavní chod (amatérský film)
2009 Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
Zemský ráj to napohled
2008 Pohádkové počasí (TV film)
2007 Bestiář
V hlavní roli (TV film)
2006 Růže pro Algernon (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Rodinná záležitost (E08)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Bílý svině (S02E03)
2016 Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
Plutonium (E11)
Tři mušketýři (TV seriál)
Death of a Hero (S03E06)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Smrt zbrojaře (E06)
Fotbalista (E05)
další epizody (5)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Pruhovaná vášeň (S01E07)
Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 2 (S01E02)
Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Pohřešovaný (TV seriál)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Messenger (S02E14)
2009 Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
2008 Comeback (TV seriál)
Pomáhat a chránit (S01E04)
2007 Trapasy (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
2006 Horákovi (TV seriál)
Letiště (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Žena nebo židle (S01E52)
Za vším hledej chlapa (S01E51)
Potřebuji doktora! (S01E50)
další epizody (7)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nech mě žít (S01E34)
Vstupenka do ráje (S01E33)
Ulice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2008 Wir Europäer! (TV seriál)
2007 Židé - Dějiny jednoho národa (TV seriál)

TV pořady

2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Divadlo žije! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace