foto

Lukáš Jůza

  • nar. 3.4.1979 (38 let)
    Karlovy Vary, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lukáš Jůza se narodil 3. 4. 1979 v Karlových Varech, kde také dospěl a vystudoval gymnázium. V mládí se závodně věnoval běžeckému lyžování.

Herectví vystudoval na DAMU. Jeho hereckými pedagogy byli Lukáš Hlavica a Věra Galatíková. První divadelní angažmá strávil v letech 2001-2005 ve Středočeském divadle Kladno. Od roku 2005 je kmenovým členem divadelního spolku Kašpar (Divadlo v Celetné), jehož principálem je herec Jakub Špalek.

První filmovou příležitost mu dala Irena Pavlásková ve filmu Bestiář. Zahrál si v něm jednoho z partnerů hlavní hrdinky. Do menší roličky ho pak Pavlásková obsadila i ve svém dalším snímku Zemský ráj to napohled.

Na plátnech kin bychom ho měli vidět i v chystaných filmech 8 hlav šílenství a Poslední z Aporveru. Hlavní mužskou roli si zahrál v krátkém filmu Hlavní chod, vítězi soutěže „Prague 48 Hour Film Project 2012", který byl úspěšný a získal několik ocenění i na světovém finále této soutěže, festivalu Filmopalooza 2013, v Los Angeles.

Herecké příležitosti dostává čím dál častěji také v televizi. Vedle nekonečných seriálů jako třeba v Ordinaci v růžové zahradě účinkoval i v počinech kvalitnějších, např. v Comebacku, Cirkusu Bukowsky a zřejmě jeho největší rolí byl Gorazd v doku-dramatu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů.

Díky zahraničním produkcím natáčejícím v Čechách si malé roličky zahrál i ve filmu Child 44, v seriálech Missing a  a v několika německých hraných dokumentech.

Natočil více než desítku reklam, určených většinou pro zahraničí. Vedle herectví se věnuje i literatuře. V roce 2012 mu vyšla knížka Pohádky kejklíře Kiliána. Jako autor spolupracuje s Českým rozhlasem. V roce 2013 debutoval jako divadelní režisér. V Divadle v Celetné inscenoval současnou francouzskou hru Baterka Miki.

Corleone79

Herecká filmografie

Filmy

2017 Poslední z Aporveru
8 hlav šílenství
2015 Dítě číslo 44
Flowers
Fotograf
2014 Paní domu musí zemřít (studentský film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Hlavní chod (amatérský film)
2009 Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
Zemský ráj to napohled
2008 Pohádkové počasí (TV film)
2007 Bestiář
V hlavní roli (TV film)
2006 Růže pro Algernon (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Rodinná záležitost (E08)
2016 Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
Plutonium (E11)
Tři mušketýři (TV seriál)
Death of a Hero (S03E06)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Smrt zbrojaře (E06)
Fotbalista (E05)
další epizody (5)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Pruhovaná vášeň (S01E07)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 2 (S01E02)
Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Pohřešovaný (TV seriál)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Messenger (S02E14)
2009 Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
2008 Comeback (TV seriál)
Pomáhat a chránit (S01E04)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Letiště (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Žena nebo židle (S01E52)
Za vším hledej chlapa (S01E51)
Potřebuji doktora! (S01E50)
další epizody (7)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nech mě žít (S01E34)
Vstupenka do ráje (S01E33)
Ulice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2008 Wir Europäer! (TV seriál)
2007 Židé - Dějiny jednoho národa (TV seriál)

TV pořady

2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Divadlo žije! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace