Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Ano, akční scény jsou natočeny velmi slušně, i když někdy čeho je moc, toho je příliš - po nějaké době mě už ty nekonečné řady odlítajících protivníků přestaly bavit. Hlavní problém je ale ve stupidních dialozích, které se chvílemi pohybují na úrovni parodie. Občas jsem jednání hrdinů dost těžko chápal, např. Tommyho charakter se vyjeví celkem brzy, přesto mu pořád jeho přátelé pomáhají. Působivé byly rozhodně scény ze zajateckého tábora, ale akce která pak následuje, je skutečně na úrovni Ramba 2. A ještě jedna věc - vyloženě odporná hudba. Shrnuto: plusy: akční scény, mínusy: příběh, dialogy, hudba. Omlouvám se všem zdejším Wooovým nadšencům, ale nemohu víc jak za tři. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať v hlavě přemítám jak chci,tak Kulka v hlavě je pro mě nejlepší asijský akční film!Ono když tak v tý hlavě přemítám,on to je možná nejlepší akční film vůbec!Tak nabušený snímek emocemi,akcí a dramatem,kdy se všechny tyto žánry skloubí to něčeho tak úžasného,se prostě jen tak nevidí.Navíc podpořen skvělími herci a režií Johna Woo,to prostě musím doporučit úplně každému!!!I šílená akční jízda se dá natočit jako prvotřídní umění.Kulka v hlavě by se možná dal spíš označit za psychologický film s akčními scénami.Neskutečně působivý snímek. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tragédia troch najlepších priateľov v akčno-dramatickom háve Johna Woo. Film má veľa-veľa silných momentov (bohužiaľ nájde sa aj pár slabších), skvelo napísané postavy, výborné herecké výkony (najlepší je Tony Leung) a tradične dokonalé akčné scény, ale k plnému hodnoteniu čo-to chýba. 8/10 P.S.: Pane Woo, kde ste sakra zabudli svoje holubice - vo filme mi veľmi chýbali... :-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lovec jelenů potkává Apokalypsu a plný šílenství, smrti, lásky a zrady hledí vstříc Lepším zítřkům. Přímo mě mrazilo z realismu, syrovosti a intenzity s jakou je ve filmu zobrazen život normálních lidí žijících na pomezí totality a anarchie, nebo dokonce v pekle války ve kterém je možné jen zemřít, zešílet a nebo se stát zvířetem. I přes zpomalené záběry desítek umírajících nepřátel ladně klesajících k zemi v dešti kulek, a fakt, že většina nepřátel je jen kompars určený k rychlé a efektní likvidaci, přičemž nemá ani naději na to že by ublížil hlavním charakterům. Těžko se mohu rozhodnout který z Wooových filmů je lepší, fanoušek akčních filmů ve mě nadšeně nadskakuje z Hard Boiled, srdce tiše šeptá jméno Killer, ale rozum, ten jednoznačně říká Bullet in the Head. Film který mě dokázal rozdrtit jako náraz kulky do lebky. 10/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi volný remake amerického Lovce jelenů míchající typický Wooův svět přáteství na život a na smrt, krvavých přestřelek a tklivé hudby, s relistickým začleněním příběhu do prostředí války ve Vietnamu. Vzniklo tak dílko, které ve své první polovině trochu nudí, jelikož Woo se snaží kombinovat příběh tří nerozlučných kamarádů, a dávat ho do kontextu doby... některé scény, které by se v jiném jeho filmu tedy dali považovat za akční, působí v Bullet in the head poněkud nevyhraněně... jako by se v tom množství všeljkaých demonstrací ztrácela jejich razance. Taky se tu ukazuje, že Woo přeci jen není žádný velký vypravěč...to, co umí na jedničku jsou akční scény, sentimentální pohledy z očí do očí... to, co by se u jiných dalo označit za kýč, dokáže (tedy než přijel do Amerky, tak dokázal) povznést na vynikající zážitek. A právě takové zážitky jako by si ukryl do druhé části příběhu, která se odehrává v zajateckém táboře.... Emoce tu jsou snad ještě silnější než v Lovci jelenů, gradace děje neuvěřitelná. Škoda, že se Woo tak dlouho zabýval expozicí.... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)

Reklama

Reklama