Reklama

Reklama

Pěsti smrti

  • Hongkong Shao Lin men (více)

Šaolinský klášter, kde se bojovníci učili bojovému umění, ovládli členové dynastie Ching. Přeživší mniši se rozhodli klášter opustit a zachovat učení šaolinu. Jeden z nich začal ale nepříteli pomáhat - Shih Shao - Feng. Tušíc, že má mnoho nepřátel, si vycvičil osm osobních strážců. Po deseti letech je vyslán nejlepší bojovník šaolinu Yun Fei zpět do kláštera, aby Shih Shao – Fenga zabil. Nejdříve ale musí najít Zhanga, jednoho z mužů, kteří se chystají svrhnout vládu. Ten by měl mít u sebe mapu hlavních vojenských základen... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pakliže Last Hurrah for Chivalry je šermovací generálkou na Lepší zítřek, tohle je rozcvička na Last Hurrah for Chivalry (a jak už zmínili jiní, tak trochu vykrádačka Five Shaolin Masters). Ale *jaká*. Pominu-li trochu rozpačitý úvod, Hand of Death je úžasná oldschoolová jízda s dostatkem solidní akce a kultivovaně amorálním padouchem. (A nechybí ani ten typicky Woo-ovský smutný hrdina s vláčným krokem, šrámy na duši a manuálem "jak být za všech okolností cool" v malíku.) ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

zárodečný Woo a Chan mají především sběratelskou hodnotu, ani jeden ještě nevystoupil z tradičních schémat, a jejich spojení nepůsobí z dnešního pohledu příliš organicky, každopádně některé motivy i režijní postupy už míří do budoucna... a poslední bojová scéna je vymazlená, i když nemá stejně jako celý film potřebnou dynamiku. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvý filmík Johna Woo sa drží toho čo v tých dobách vedeli číňania najlepšie a to filmy o bojových umeniach a o bojovníkoch šaolinu. V celku obyčajný príbeh o zrade a priateľstve, pomste a odvahe. Lenže Johnny to skrátka vie. Charaktery síce sú priveľmi priamočiare a vzhľadom na dobu svojho vzniku sme ukrátený o prekvapivé zvraty, ktoré by sme ale o dvatsať rokov skôr vnímali ako niečo nové. Veľmi ma potešila úloha jackieho chana. Pompézna hudba, pompézne súboje a správna dávka pompéznosti je daná aj rôznorodými charaktermi , ktoré sa stretnú aby zabili zradcu šaolinu, ktorý terorizuje obyčajný ľud. Woo sa vyžíva v týchto súbojoch a sú natočené naozaj geniálne doslova balet lietajúcich tiel a končatín. Strieda s úmernosťou tie rýchle so spomalenými zábermi a už tu sa dá bádať jeho štýl. Kamera je veľmi zvláštna, dokonca som dakedy nemal ani tušenia čo zaberá kým sa nepohla. O to bola myslím zaujímavejšia. Aj napriek súbojom sa nezabúda na scenár a nie je poznačený neskorším pátosom. Každá prenesená veta má svoj význam a je podaná vierohodne. Rozhodne veľmi slušný bojový film, vzdávajúci hold klasickým filmom Brucea leeho a filmom z prostredia šaolinu. Pre fanúšikov povinosť. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Rád se podívám na tyto staré kung fu filmy, i když vím, že to není nic skvělého. Během několika dnů jsem viděl společně s tímto filmem ještě Hra smrti 1 a 2. Na tento film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Jackiemu Chanovi a Johnovi Woo. A v porovnání s Hrou smrti Bruce Lee se mi tento film líbil více a tak dávám 2 hvězdy. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů moc neznám-ani je nějak nemusím. Podíval jsem se na něj jen z čisté zvědavosti (ranný film Johna Woo). A musím teda řici, že udělal dobře, kdy se vyjašlal na příběhy z dávných let o mistrech kung fu. Příběhy o přátelství až za hrob, drsňácích s bouchačkou kteým nedojde nikdy munice a stovkách mrtvých, postřílených nepřátel mu jdou líp. Mnohem líp. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama