Reklama

Reklama

Ztracené království pirátů

(seriál)
  • Česko Království pirátů (více)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Působí jako výplod mýtů a legend. Svérázní psanci přinášející na širé moře vraždy a chaos ovšem nejsou hollywoodský výmysl. Dokonce vytvořili vlastní demokratickou republiku... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument ktorý vedel udržať moju pozornosť po celý čas. Skvelý výber postáv na ktorých sú príbehy postavene, hrané časti herecky zvládnuté, výprava je výborna a informačne ideme dostatočne do hĺbky. Celkovo sa mi asi najviac páčilo výtvarné spracovanie. Možno nemuselo byť až toľko epizód ale že by som sa nudil, nemôžem povedať. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ztracené království pirátů je důkazem, že Netflix může dělat i kvalitní dokumentární série, dobře zahrané, s atmosférou a kvalitním vším okolo. A také, že i Čt si troufne na to, na co si z tuzemských stanic netroufne prakticky žádná jiná (snad jen až na výjimku v podání Cool). Piráti jsou navíc téma, které samozřejmě zajímá, nejen díky popularizaci ve filmech. Filmaři si vybrali asi nejzajímavější a nejdramatičtější období těchto králů moře. Přiznám se, že hodně faktů o pirátech překvapí a zaujme a zbořila se mi řada mýtů o nich. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Tohle jsme potřebovali?! Jaký to bude? To jsou otázky, které jsem si kladl, než jsem začal sledovat tento dokumentární hraný seriál. A nebyl jsem zklamán, když opomenu, že je to část historie, která se vlastně netýká Čech a je spíše pro nadšence, tak se jedná o velice kvalitní snímek, který byl skvěle zahrán, pokud se to dá tak nazvat. Bohužel u některých epizod mi vadilo zbytečné přeskakování děje a kazilo to docela dojem... Každopádně další škoda je ta, že vzniklo jenom šest epizod, celý by se to dalo více rozvést... Nicméně jsem rád, že se neopomenuli i méně známé postavy v pirátské historii jako Sam Bellamy, Anny Bonny či Jack Rackham... Co bych si představil, že by se ukázaly třeba artefakty spojené s těmito piráty nebo podobné z této doby, nebo o zbraní, či tipů lodí... Každopádně celkové hodnocené všech epizod je na 5 hvězd a 80%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokument pokrývá krátké časové období, takže si může dovolit být hodně detailní a popisovat piráty takřka krok po kroku. To mě bavilo, ačkoliv se právě v tom nacházel kámen úrazu. Přítomní historici totiž v mnoha případech spíš fabulují, což platí zejména pro myšlenkové pochody jednotlivých postav. Své domněnky pak vydávají za fakta, což celkový dojem trochu kazí. Ale zase ne tolik. Největší devízou seriálu je celkové zpracování. Jedná se o zhusta hraný dokument a je znát, že se tady nešetřilo. Lodě a samotné námořní bitvy díky tomu nepůsobí jako laciný digitální bordel a na hercích je znát, že své řemeslo ovládají. Upřímně řečeno nemám potuchy, nakolik tvůrci zůstali věrní známé realitě, ale najisto vím, že bych podobný projekt rád viděl i v dalších dějinných etapách. 85% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku na základě historie. Hraný dokument podává zajímavá fakta o zrodu pirátství. Zpočátku se jednalo o státem placené vojáky - korzáry, a to jak na straně Anglie, tak na straně Španělska. Než si na tu samou činnost udělali vlastní živnost. Hrané části korespondují s dobrodružnými filmy. Co mi trochu vadilo, že v různých dílech byly použity některé stejné záběry a že k jednotlivým postavám byly papouškovány určité události, jako by to bylo pro blbé nebo jako kdybych neviděl předchozí díly. Jinak zajímavé. ()

Galerie (156)

Reklama

Reklama