Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

maddy 

všechny recenze uživatele

Na základe popisu "Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík." som si pôvodne myslel, že to bude niečo v štýle Buried s Ryanom Reynoldsom, nakoniec to je však prekvapivo čistokrvné, regulérne sci-fi. Na začiatku filmu som mal asi tri teórie, ktorým smerom sa film bude uberať, nakoniec sa ubral úplne odlišným smerom, dokáže niekoľkokrát prekvapiť svojim vývojom deja a vzhľadom aj na obmedzené prostredie v ktorom sa odohráva (95% času v kryokomore) má slušné tempo napriek mierne prestrelenej 100-minútovej stopáži. S hodnotením však vyššie ísť nemôžem vzhľadom na to MNOŽSTVO nelogickostí (občas až úplnej demencie ... volanie z kryokomory na políciu?!), ktoré celé dianie spravádzajú a pri čoby len malému zapojeniu mozgu sa celý dej Oxygenu rúca ako domček z kariet. Pozrieť, užiť, absolútne sa nad tým nezamýšlať a funguje to. Inak však viac ako 6/10 rozhodne nie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pandemická zakázka s hodně předvídatelným scénářem. První “pointa” vás napadne v prvních minutách, při vteřinovém flashbacku z nemocnice, a druhá někdy o hodinu později. Jako celek je film skládačkou známých sci-fi a thrillerových motivů, ve které byste našli taky logické nepravděpodobnosti (vývoj dialogů s umělou inteligencí). Kdybyste je v ní tedy chtěli hledat, což nechcete, protože se na ní docela hezky kouká - Ajova režie je tradičně na úrovni, Mélanie se snaží a poslední čtvrtina je vizuálně sci-fařským pohlazením. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně je až s podivem, že to celé do sebe nezaklaplo přesně tak, jak mělo. Alexandre Aja servíruje poctivé řemeslo s pár sympatickými nápady, příběh s nečekanými zákrutami rozhodně zaujme a Mélanie Laurent hraje (ehm…) jak o život. Jenže i přesto Kyslík nijak zásadně nestrhne a vyšumí z člověka rychleji, než by si u podobného snímku přál. Komorní novince totiž pod vizuálními hrátkami a suverénním hereckým výkonem chybí duše, díky níž by vás film hned od začátku chytnul a na konci emočně zcela vyždímaného nekompromisně vyplivnul. Takhle je Kyslík „jen“ zručnou žánrovkou, která fandy sice uspokojí, ale dalo se z ní vymáčknout podstatně více. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno