Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (273)

misterz 

všechny recenze uživatele

Iba majstri dokážu na malom priestore rozvinúť zmysluplný a pútavý príbeh. Navyše zabalený do príjemnej atmosféry, ktorá núti diváka hľadať odpovede na otázky a možné riešenia. K takým majstrom určite patri Alexandre Aja, ktorý ma aj so svojimi predchádzajúcimi snímkami o tom kráľovsky presvedčil. Začína to ako thriller, kde divák vážne nevie kde je sever a neskôr sa z toho vykľuje scifi a to aj s príjemnou bodkou na premýšľanie. Silný nadpriemer, neviem čo toľko ľudí hundre. Fakt skvelé. 85/100 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Existuje takovej malej film z roku 2010, Buried, kde hraje hezounek. V roce 2021 nám z covidový produkce Netflix naservíroval malej film, kde hraje celkem hezká holka, která se s hezounkem potkala při natáčení o dost většího Bayhemu. Srovnání hereckejch výkonů se přímo nabízí, a sorry, ale hezounek před jedenácti dvanácti lety byl herecky silnější. Na druhou stranu Oxygen má hezkou sci-fi stránku s podtextem, ale o to předvídatelnějším koncem. Dialogy občas váznou, lekačky občas potěší. Potenciál byl, ale Kyslík se mi v paměti pravděpodobně neusadí tak, jako pohřbenej hezounek. Kterej měl o to údernější konec. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Aja je většinou záruka kvality, ale tady mě až tak nepotěšil a po skončení si kladu otázku typu “No a co? Co se tím snažil říct? Kde je nějaká hlubší pointa?”. Jde o zajímavý film, protože na jednu stranu mohl být určitě daleko lepší s výpovědním přesahem, na druhou stranu je ale Oxygen svým způsobem vlastně “dobrý”. Klaustrofobici budou možná zavírat oči, ale mě v tomhle ohledu nijak nedostal, průběh je takový pomalejší a největší pozornost si film držel díky natěšení na nějaký “boom” závěr, který jsem zde ale nedostal. Vyloženě neurazil, ale čekal jsem něco diametrálně odlišného a daleko lepšího… ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už snímky jako Telefonní budka nebo Pohřben zaživa ukázaly, že lze natočit film v malém stísněném prostoru. I přes příznivé ohlasy jsem moc neočekával, o to více mne film bavil. A je třeba říci, že nejlepší je o něm nevědět vůbec nic a společně s Elizabeth odkrývat jedno tajemství za druhým. Jedna z nejnapínavějších scén pro mne kupodivu byl souboj s hadicí aplikující anestetika, který připomínal zápas s jedovatým hadem. A nepříjemný byl záběr na konferenci, kde všichni mají roušky, nikoliv však kvůli COVIDU....nebo snad ano? Předvídavost sci-fi mě v tomto ohledu děsí více než celý film... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná sci-fi záležitost, která se vyjma ústřední herečky může rovněž pochlubit i několika vydařenými příběhovými twisty. Režisér Alexandre Aja také velmi dobře pracuje s budováním atmosféry a s vodítky, které hlavní (a jediná) postava v průběhu děje dostává. Ve finále tedy dostaneme komorní a velice povedený snímek, který Vás díky svému chytrému scénáři a bravurní atmosféře chytne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama