Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023 Autor Goldbeater

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett (Krvavá nevěsta), kteří na poli dvou let vytvořili dvě velmi úspěšná pokračování a dokázali svěže oživit značku, která jedenáct let ležela ladem, odchází tento snaživý tým přezdívaný Radio Silence od válu. Důvodem mají být konflikty v časových možnostech režisérů vzhledem k jejich dalším chystaným projektům. Studio Paramount Pictures nicméně nehodlá s přípravami sedmého snímku příliš otálet, a tak už si za tvůrčí dvojici našlo náhradu. A tou by podle čerstvých informací měl být americký režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší), jenž stojí například za letošní netflixovskou komedií Máme tu ducha.

 

Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett i jejich dlouholetý spolupracovník Chad Villella zůstanou u projektu aspoň v pozici výkonných producentů. Informace o tom, kdo napíše scénář k sedmému Vřískotu zatím zveřejněny nebyly, nicméně Christopher Landon si k většině svých předchozích projektů scénář psal sám, nebo se na něm aspoň podílel, a tím pádem by byl velmi pravděpodobnou volbou. Práce na scénáři však stejně budou moci odstartovat až po ukončení letošní stávky scenáristů, jejíž konec v tuto chvíli stále vůbec není v dohlednu. Co se týče hereckého obsazení, počítá se minimálně s návratem Melissy Barrery a Masona Goodinga, ale na případné potvrzení dalších navrátivších se herců včetně stále populárnější Jenny Ortegy si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

 

Pátý a šestý díl Vřískotu v obou případech při poměrně skromném rozpočtu 24 milionů dolarů na světových tržbách nakonec vydělaly 139 a 169 milionů dolarů a pro studio Paramount Pictures tedy tato letitá hororová série stále představuje velmi výnosnou franšízu. Dá se tedy očekávat, že pokud nový snímek z nějakého důvodu nezaznamená výraznější propad v návštěvnosti, u čísla sedm se série s velkou pravděpodobností vůbec nemusí zastavit.

Reklama

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot opustil i režisér

Sedmý Vřískot opustil i režisér

23.12.2023

Nadcházející sedmý díl populární hororové série Vřískot se rozsypal jako domeček z karet. Po komerčním úspěchu posledních dvou snímků (mezi něž spadá pátý Vřískot, kterému se podařilo úspěšně oživit… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Seriálový Vetřelec se začal natáčet

Seriálový Vetřelec se začal natáčet

22.07.2023

Ačkoliv jsme uprostřed dvou velkých stávek, jež kompletně ochromily Hollywood, existuje hned řada projektů, které našly způsob, jak pokračovat v produkci. Za zmínku stojí například dva snímky studia… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama