Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023 Autor Goldbeater

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního dua Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett (Vřískot 6), v němž by podle některých dohadů měla figurovat postava Draculovy dcery v podání Melissy Barrery, přichází oznámení dalšího podobného díla. Bizarní ovšem je, že tentokrát nepřichází od výše zmíněného studia, ale od konkurenčního Netflixu. Streamovací gigant totiž podle všeho chystá remake jednoho z nejklasičtějších hororových snímků studia Universal, legendární Frankensteinovy nevěsty z roku 1935.

 

Film ponese název The Bride a o jeho režii by se měla postarat herečka, scenáristka a režisérka Maggie Gyllenhaal (The Deuce: Špína Manhattanu), jejíž předloňský počin Temná dcera to v roce 2022 dotáhl na tři nominace na Cenu Akademie. Maggie Gyllenhaal ale není jediné zajímavé jméno, které je s chystaným projektem spojováno. Podle datového portálu Production Weekly by se v nové verzi klasického hororu měli objevit herci Peter Sarsgaard v zatím nespecifikované roli, Penélope Cruz jako titulní postava Frankensteinovy nevěsty a v neposlední řadě i Christian Bale jako Frankenstein. Otázkou zůstává, zda si oscarový herec má zahrát postavu doktora Frankensteina, či jeho monstrózního výtvoru, jemuž je jméno Frankenstein nesprávně, nicméně velmi často připisováno.

 

V tuto chvíli nejsou známy informace o tom, v jakém duchu by se nová verze Frankensteinovy nevěsty měla nést a zda se bude držet historické periody původního snímku (a bude se tím pádem odehrávat v podobném prostředí jako Baleova předchozí spolupráce s Netflixem, thriller Bledé modré oko), nebo zda půjde o přenesení příběhu do současnosti, jako tomu bylo například u výše zmíněných nedávných děl studia Universal. V každém případě by natáčení snímku The Bride podle aktuálních informací mohlo začít zkraje příštího roku, a pokud vše půjde podle plánu, mohli bychom se ho na Netflixu zřejmě dočkat někdy na přelomu let 2024 a 2025.

Reklama

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Sedmý Vřískot opustil i režisér

Sedmý Vřískot opustil i režisér

23.12.2023

Nadcházející sedmý díl populární hororové série Vřískot se rozsypal jako domeček z karet. Po komerčním úspěchu posledních dvou snímků (mezi něž spadá pátý Vřískot, kterému se podařilo úspěšně oživit… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Třicátý ročník Dnů evropského filmu již brzy!

Třicátý ročník Dnů evropského filmu již brzy!

14.04.2023 Reklama

Jubilejní třicátý ročník festivalu Dny evropského filmu (DEF) letos proběhne od 20. do 25. dubna v Praze, Brně a Ostravě a od 26. do 30. dubna v dalších městech celé České republiky. Žánrově pestrá… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama