foto

Joshua Marston

  • nar. 13.8.1968 (50 let)
    okres Los Angeles, California, USA

Biografie

Joshua Marston (1968, Los Angeles, Kalifornie) vystudoval sociální vědy na univerzitě v Berkeley. Poté odjel do Francie a v Paříži pracoval pro magazín Life a pro ABC News. Jeden rok také učil angličtinu v Praze. Po návratu do USA pokračoval ve studiích politických věd na univerzitě v Chicagu a filmu se začal věnovat na New York University.

Natočil několik krátkých filmů a jeho celovečerní debut Maria milostiplná (2003) byl s mimořádným ohlasem uveden na festivalech Sundance a Berlinale, posléze i v Karlových Varech (Horizonty). Do soutěže berlínského festivalu byl zařazen i jeho další snímek, do Albánie zasazené drama The Forgivness of Blood (2011); porota mu tehdy přiřkla Stříbrného medvěda za scénář. Známá neznámá, první anglicky mluvený film losangeleského rodáka, si odbyl premiéru na letošním festivalu Sundance.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Come Sunday
2017 The Double Hour
2016 Známá neznámá
2011 Krevní odpuštění
2008 Bitter Memories
New Yorku, miluji Tě!
2004 Maria milostiplná
1998 Bus to Queens (studentský film)

TV seriály

2019 Ray Donovan (TV seriál)
Never Gonna Give You Up (S06E11)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Berlínská pobočka (S01E10)
Thomas Shaw (S01E09)
2015 American Crime (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Pot a slzy (TV seriál)
Cannon Fodder (E02)
2012 Newsroom (TV seriál)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Výlet do cely smrti (S03E08)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Big in Japan (S01E05)
2008 Swingtown (TV seriál)
V odborné péči (TV seriál)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ticho (S05E07)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2012 Gayby

Kameramanská filmografie

Filmy

1996 Midnight Spin

Host

TV pořady

2006 The Fabulous Picture Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace