Reklama

Reklama

Pot a slzy

(seriál)
  • USA Flesh and Bone
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Drama Pot a slzy sleduje mladou tanečnici Claire (Sarah Hayová), jež má za sebou hodně bouřlivou minulost, od chvíle, kdy se stane členkou prestižního baletního souboru v New Yorku. Temný a drsný seriál nekompromisně zkoumá zářivou i odvrácenou stranu baletního světa a dramata, která přináší život v New Yorku. Claire je krásná, inteligentní dívka s hlubokými šrámy na duši, přehnanými ambicemi a sebedestruktivními sklony. Je to vynikající balerína schopná úžasných výkonů, její vnitřní trýzeň a touha po úspěchu ji však pohání vpřed nutkavým a nepředvídatelným způsobem, obzvláště když je konfrontována s intrikami nevypočitatelného uměleckého ředitele a jednoho nevítaného návštěvníka z minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál mě prvnim dílem strhnul a těšil jsem se na nepřikrášlený pohled na svět baletu. Bohužel se seriál brzy vydá jinou cestou a samotný balet je pouze kulisou, mezi kterou chodí zkroušené, depresivní postavy, které často dělají podivné a nesmyslné věci. Technicky precizní série ale prázdná a utahaná. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Tak nebolo to zle, ale az do konca to bolo moc artove,na moj vkus az priliz vnutorne komplikovane. Dojem ako ked Vam daju poskladat rubikovu kocku ale vy stale len krutite a otacate kazdu stranu, no nakoniec zistite ze to proste neviete. A. Presne tak je to aj s touto seriou. Chyba kopec informacii a celok nie je uplny. Ale kvitujem temu a potencial. Chcelo by to dopovedanie dalsou seriou. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii a jsou to za mě dvě hvězdičky. není to tím, že by to byl špatný seriál. Balet mám moc ráda a prostředí i tanec jsou parádní! První díl, možná dva, jsou skvělé a byla jsem nadšená. Jenže potom se každý další díl přidává nějaký další prvek, další motiv, úplně nové zápletka. Chápu že záměrem asi bylo připravit si půdu pro další sérii a spoustu dalších dějových možností, variací a dalších zápletek.....ale..... takhle samostatně bez toho pokračování je to vlastně takové od všeho trochu a nic pořádně. Nic není dotažené, je to prostě všeho chuť. Téměř všechny z těch motivů/zápletek co tam jsou ale vypadají velmi slibně! Jsem hodně zvědavá jestli a jak se bude případně vyvíjet další série, ale takhle samostatně...nevím pořádně co si o tom myslet. ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Jestli takto funguje balet doopravdy tak potěš koště. Pozadí tohoto řemesla bylo vykresleno opravdu dramaticky, místy až naprosto šíleně. Jediné, za co opravdu srážím hodně bodů, je ta zápletka s Romeem. To jsem nepochopila a nepochopím. Podle mě zcela navíc. Koukat se na to dalo a nenudilo mě to ani chvilku. lepší 3* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Popsat to ve zkratce jako „osmihodinovou Černou labuť/Červené střevíčky dle syžetu Showgirls“ se sice přímo nabízí, ale… Ale jaképak copak, ono se to nejen nabízí, ono je to vlastně plně vystihující, protože jde o temný a nekompromisní pohled na odvrácenou tvář baletu skrze sebezničující touhu po vlastní dokonalosti. Jediná vážnější (ovšem v důsledku zcela zásadní) výtka směřuje na konto vedlejších postav, které s ohledem na to kolik prostoru je jim věnováno, tak jsou bez vlastního ksichtu a jsou tu pouze proto, aby souložili a bylo koho svlékat. A také to místy ke své vlastní škodě příliš „sere mramor“; speciálně v přístupu k hlavní hrdince, která navíc ve své ulitě "šedé myšky" příliš charismatu nepobrala. Což nemálo zamrzí, protože jinak je to napsané i zahrané obstojně a díky Arkapawovi to má působivý chladný vizuál a nádherné kompozice během tanců samotných. Jakkoli to není špatné, tak je těžké to doporučit, když to samé již jiní udělali lépe a na menším prostoru. Ovšem pokud jste již ta „lépe“ viděli a chcete více téhož, tak pak (a jedině pak) není důvod proč se tomu vyhýbat. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama