foto

Sherry Stringfield

  • nar. 24.6.1967 (51 let)
    Colorado Springs, Colorado, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sherry Lea Stringfield se narodila v Colorado Springs jako nejstarší ze tří dětí, ale vyrůstala především v Texasu. Na střední škole se věnovala atletice a herectví. Později navštěvovala hereckou konzervatoř státu New York, kterou ukončila ziskem bakalářského titulu.

Její filmová kariéra odstartovala rolí doktorky Susan Lewisové v seriálu POHOTOVOST. Za tuto roli, která ji proslavila, byla nominována na Zlatý Globus a třikrát na cenu Emmy. Z tohoto seriálu dobrovolně odešla, aby se po několika sériích vrátila a poté opět a již definitivně seriál opustila. O Sherry je známo, že odešla z několika úspěšných televizních projektů na vrcholu jejich popularity, za což si v Hollywoodu vysloužila přezdívku „Goodbye Girl“.

Sherry má za sebou také několik filmových rolí. V roce 1998 si spolu se Salmou Hayek a Neve Campbell zahrála v dramatu KLUB 54 a o rok později získala hlavní roli ve filmu HRANIČNÍ ČÁRA. V roce 2000 se potom objevila po boku Richarda Gere a Winony Ryder v romantickém filmu PODZIM V NEW YORKU. V současnosti se věnuje natáčení hororového thrilleru THE STEPFATHER a kriminálního dramatu NIGHT AND DAY.

Sherry momentálně žije v Los Angeles se svými dvěma dětmi – dcerou Phoebe a synem Milo, které má z osmiletého manželství s Larrym Josephem. Má ráda jízdu na motorce, lyžování, ráda čte a cestuje.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Wrong Side of Right
2014 Ve spárech minulosti (TV film)
2013 The Confession (TV film)
2012 Město podnikatelů (TV film)
2011 Born to Race
Criminal Behavior (TV film)
Shunning, The (TV film)
2010 Kdo je Clark Rockefeller? (TV film)
Night and Day (TV film)
2009 Back (TV film)
Otčím
2007 Zatracení
2006 Company Town (TV film)
2001 Zapadákov
2000 Going Home (TV film)
Podzim v New Yorku
1999 Hraniční čára (TV film)
1998 Klub 54
1995 Burnzy's Last Call

TV seriály

2014 Pod kupolí (TV seriál)
Odchod (S02E13)
Komprese (S02E12)
Černý led (S02E11)
další epizody (9)
2009 Larry, kroť se (TV seriál)
The Hot Towel (S07E04)
Pohotovost (TV seriál)
Všechno jednou skončí (S15E22)
2005 Pohotovost (TV seriál)
Cañon City (S12E01)
A jede se dál (S11E22)
Zamilovaný Carter (S11E21)
další epizody (14)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Noc před nadílkou (S11E09)
Výstřel do tmy (S11E08)
Běloch s tmavými vlasy (S11E07)
další epizody (12)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Ztracená (S10E09)
Volný pád (S10E08)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
další epizody (19)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
Nejbližší příbuzní (S09E09)
První sníh (S09E08)
další epizody (22)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (7)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Union Station (S03E08)
Bez mozku to nejde (S03E07)
Strach z létání (S03E06)
další epizody (19)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Tady se děje zázrak (S02E10)
Domov (S02E09)
Vyzrazené tajemství (S02E08)
další epizody (23)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
Přísně tajné (S01E09)
další epizody (11)
1993 Policie New York (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2015 Going Clear: Scientology and the Prison of Belief
2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)

TV pořady

1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace