Reklama

Reklama

Žralok

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2006–2008), 27 h 40 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Ian Biederman

Hrají:

James Woods, Danielle Panabaker, Sophina Brown, Sarah Carter, Jeri Ryan, Henry Simmons, Damaine Radcliff, Kevin Pollak, Mini Anden, Sam Page, Jordan Belfi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(38)

Obsahy(1)

V arogantním a věčně sarkastickém špičkovém obhájci Sebastianu Starkovi se jednoho dne hne svědomí. Už dál nechce pomáhat osvobozovat zločince, ať už za jakékoliv peníze, a tak vloží svůj právnický um do služeb okresní prokuratury. Své způsoby ale příliš nezmění... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"TRUTH... IT'S RELATIVE. PICK ONE THAT WORKS." ---------- Hodnotiť Shark je dosť ťažkopádne. Je to presne ten typ seriálu, ktorý by si očakával cez pracovný týždeň okolo obeda na Markíze spolu s NCIS, Mentalistom či Odloženým prípadom. Epizodický formát seriálu neumožňuje nejaký hlbší vývoj postáv, a tak sa formujú len na základe prípadov daných týždňov, čo veľa priestoru neponúka, a tiež celková narácia zostáva na tom istom bode ako na začiatku, tak aj na konci. Hold, taký je to formát a hoci má mnoho nevýhod, má aj výhody a niektoré z nich pomerne atraktívne. Jedna z tých lepších je napríklad rôznorodosť situácií a udalostí, alebo tiež, že si epizódy pozrieš fakt vyslovene len vtedy, keď máš na ne chuť, nie "nasilu" kvôli cliffhangerom z ich konca. Herci sú tu sterilní s minimálnymi osobnostnými črtami a hoci Jamesovi Woodsovi postava egocentrického namachrovaného mačo prokurátora/obhajcu sadla a istým spôsobom je presvedčivý, najžiarivejšie výkony to nie sú. Vyhovovalo mi ale, že tu bola každú ep. Sarah Carter, ktorú som si zamiloval vďaka Falling Skies, a tiež sporadicky Jeri Ryan. Pohrávam sa s myšlienkou štyroch hviezd, nakoľko zo seriálu cítim (pre mňa) istú nevysvetliteľnú/neopísateľnú atmosféru, ktorú vo filmoch/televíznych počinoch pociťujem veľmi zriedkavo. Asi preto, že ani sám neviem, o čo vlastne ide. Uvidím po druhej sérii. --- "This is the part where we get disbarred, isn't it?" ------ (11.4.2021) Posledných šesť epizód druhej série je najlepších z celého seriálu, no silná repetetívnosť procesu všetkých predošlých ep. série a nové zbytočné, priblblé príbehové linky s otravnou dcérou a jej ožranským priateľom na začiatku a konci každého dielu ťahajú celú situáciu dole a na štyri hviezdy to proste nešľape. ()

bery71

všechny recenze uživatele

Shark = kriminální Dr. House II. Proč? Protože si utahuje z podřízených i nadřízených, protože ho víc zajímá práce než lidé, protože je sarkastický a protože se to rychle omrzí. Navíc scénáře jednotlivých dílů nejsou nic moc. Režie je mdlá. A stírání ostatních není vůbec tak zábavné. Dr. House by první. Shark je druhý. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

James Wood je v serialu naprosto uzasny, jeho chuze, pohledy, mavani rukama jsou bezkonkurencni. Vsichni ho prirovnavate k Housovi, mozna sarkasmem, jinak je uplne odlisny. House porad dela to same, za ty serie je to uz nuda. Tohle se casem asi taky omrzi, ale zatim to ma stavu. Pribehy jsou ovsem prumerne, takze vice nez na tri hvezdy to neni. Ale i tak, je to zabavny serial na nedelni vecer, Tecka. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nenašel film /seriál, u kterého by nějakých 90% recenzentů hned v úvodu používalo slova jako: průměrné, nudné, nepřekvapí, ničím vyjímečné, tuctové, nemastné neslané atd.. Jsem tedy velice rád, že se i já mohu po zhlédnutí prvních (a pro mě definitivně posledních) dílů připojit též s recenzí: solidní nuda, tři průměrné hvězdičky jako vyšité! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotního dílu lavíruju někde mezi 3 až 4*. Pro seriál mluví velmi charismatický James Woods (mimochodem, pokud jste s ním neviděli Stoneův Salvador, rozhodně byste tak měli učinit), hodně cynický styl humoru a vůbec jednání hlavní postavy a docela pěkně vygradované právnické bitvy. Proti seriálu mluví hodně nevěrohodně napsané další postavy a jistá schématičnost děje. Aktualizace: v dalších dílech je Shark čím dál míň drsný a cynický a čím dál víc spravedlivý, poctivý a citlivý. Už na to koukat nebudu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Los Angeles, prevažne v Hollywoode. (Real Tom Hardy)
  • Počas prvej série sa frekventovane spomína meno Brian Cutler. Postavu sme v sérii nevideli ani raz, no má sa jednať o nového okresného prokurátora. Keď ho v druhej sérii stvárnil Kevin Pollak, volal sa Leo Cutler. (Real Tom Hardy)
  • Celý seriál bol na hrane zrušenia ešte dávno predtým, než sa vôbec začal natáčať. Všetko sa zmenilo až po tom, ako sa k pilotnému dielu upísal James Woods. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama