foto

Max Grodénchik

  • nar. 12.11.1966 (52 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Max Grodénchik je americký divadelný, televízny a filmový herec. Všetko ale pre tohto rodáka z Queensu mohlo dopadnúť inak. Max bol totiž na strednej škole poloprofesionálnym bejzbalistom a počas štúdia sa dostal k ťažkému rozhodnutiu – čo vo svojom živote uprednostní. No vyhralo herectvo a od 80-tych rokov sa začal objavovať na divadelných doskách a chvíľu na to aj na televíznych obrazovkách.

Čo sa týka filmov a seriálov, nemal veľa šťastia na veľké roly. Prakticky neustále sa presadzoval iba ako podporné obsadenie. Aj jeho najznámejšie angažmány sa týkajú vedľajších postáv. Vo viacerých seriáloch a filmoch z prostredia Star Treku si zahral hneď niekoľko podivných indivíduí, zväčša vo veľkých maskách Ferengov, pri ktorých využíval svoje komediálne schopnosti, známe už od divadelných čias. Postava nešikovného barmana Roma zo seriálu Star Trek: Deep Space Nine bola pravdepodobne divákom najznámejšia. Po relatívne úspešných 90-tych rokoch, keď sa na plátne objavoval pomerne pravidelne, sa po roku 2000 herecky presadzoval iba príležitostne.

Tak ako mnoho iných hercov z rozsiahleho univerza Star Treku, aj Max sa rád objavuje na Conoch a iných festivaloch. Hereckí kolegovia zo Star Trek: Deep Space Nine (Max, Aron Eisenberg, Chase Masterson a Cecily Adams) spolu vytvorili niekoľko zábavných skečov a scénok so súhrnným označením Ferengi Hour (Ferengská hodinka), kde voľne nadväzujú na osudy svojich postáv zo seriálu a takto zabávajú publikum na festivaloch.

Max momentálne žije v malom rakúskom mestečku neďaleko Linzu, spolu so svojou manželkou, ktorá je Rakúšanka, a ich dcérou. Okrem angličtiny sa Max plynulo dohovorí aj francúzštinou a nemčinou.

mrclTV

Herecká filmografie

Filmy

2020 Tycho
2019 Strawberry Moments
2018 Glossary of Broken Dreams
Unbelievable!!!!!
2003 Božský Bruce
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
1998 Star Trek IX: Vzpoura
1995 Apollo 13
Příšerná rodinka (TV film)
Rumplcimprcampr
1993 Doorways (TV film)
Vycházející slunce
1992 Sestra v akci
1991 Barton Fink
Gambler Returns: The Luck of the Draw, The (TV film)
Rocketeer
1982 Out
1981 Chu Chu and the Philly Flash

TV seriály

2014 Wienerland - The Series (TV seriál)
2011 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Polibek na Cello (S11E21)
2005 Jake in Progress (TV seriál)
2004 Podfukáři (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Souběžná hra (S04E03)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Chyť a nepouštěj (S09E18)
2002 Family Affair (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
1999 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Co po sobě zanecháš (S07E25)
Váleční psi (S07E24)
Císařovo nové maskování (S07E12)
1998 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Je to jen papírový měsíc (S07E10)
V obležení na AR-558 (S07E08)
Zrada, víra a velká řeka (S07E06)
další epizody (6)
1997 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Jste srdečně zváni... (S06E07)
Oběť andělů (S06E06)
Odvážnému štěstí přeje (S06E05)
další epizody (7)
1996 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Kompromisy (S05E09)
Úkol (S05E05)
Tělo na prodej (S04E24)
další epizody (4)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Tajný agent Bashir (S04E09)
Zelení mužíčci (S04E07)
Aspekty osobnosti (S03E25)
další epizody (7)
1994 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Quarkův dům (S03E03)
Soupeři (S02E11)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Bribe (S06E06)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Nutné zlo (S02E08)
Pravidla zisku (S02E07)
Útok (S02E03)
další epizody (8)
1992 Room for Two (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Ideální partnerka (S05E21)
1991 Civil Wars (TV seriál)
1990 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Kapitánova dovolená (S03E19)
1984 Night Court (TV seriál)

Dokumentární

2018 What We Left Behind: Looking Back at Deep Space Nine

TV pořady

1997 Space Cadets (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace