foto

Garrett Wang

  • nar. 15.12.1968 (50 let)
    Riverside, California, USA

Biografie

Garrett (celým menom Garrett Richard Wang) sa ako potomok čínskych migrantov síce narodil v meste Riverside, v štáte Kalifornia, ale už ako dieťa precestoval kus amerického kontinentu. Onedlho na to sa totižto spolu s rodičmi a sestrou Laurou všetci presťahovali do Indiany, potom na Bermudy a ďalej do štátu Tennessee. Tu, v meste Memphis, vyštudoval strednú školu (Harding Academy High School). Odtiaľ Garretta kroky zaviedli do Los Angeles, kde na Kalifornskej univerzite (UCLA) študoval prípravne štúdium s medicínskym zameraním. Cestovateľské gény sa v ňom zrejme nezapreli, lebo zameranie štúdia menil s ľahkosťou. Od spomenutej medicíny, cez biológiu, politológiu, dejepis, ekonómiu, orientalistiku (z ktorej má titul) sa dostal až k divadlu, ktoré síce neštudoval, ale jeden z jeho profesorov na univerzite ho posmeľoval, nech si vyskúša herectvo.

A bol to dobrý nápad, už po pár pokusoch sa dostal na divadelné dosky a hral v miestnych divadlách. Pár rokov na to sa mu podarilo preraziť aj na televízne obrazovky. Jeho debut nastal v roku 1994 v krátko žijúcom seriáli All American Girl. Už nasledujúci rok, v 1995, dostal úlohu v seriáli Star Trek Voyager, ktorý je jeho najdlhším a zrejme aj najznámejším angažmánom. Postavu podporučíka Harryho Kima stvárnil po celé trvanie seriálu, až do roku 2001. Koniec Voyagera ohraničuje Garrettov koniec aj v seriálovej tvorbe. Ďalej sa venoval skôr nezávislým filmom a fanúšikovským projektom. Výnimku tvorí malá rola vo westernovej minisérii Into the West, ktorú produkoval Steven Spielberg.

I keď v súčasnosti nie je herecky aktívny, na šoubiznis úplne nezanevrel. Príležitostne pracuje ako moderátor a môžeme ho počuť aj v jeho vlastnej šou, ktorú pravidelne vysiela cez streamovaciu službu Twitch.

mrclTV

Herecká filmografie

Filmy

2018 Unbelievable!!!!!
2014 Alongside Night
2012 Rock Jocks
2009 Why Am I Doing This?
2007 Star Trek: Of Gods and Men
2005 Dejà Vu
2002 Ostrov zapomnění
1999 The Auteur Theory
1998 Hundred Percent
Ivory Tower
1995 Angry Cafe
Flesh Suitcase

TV seriály

2001 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Dohra (S07E24)
Renesanční člověk (S07E23)
Nový domov (S07E22)
další epizody (15)
2000 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Vlastní krev (S07E09)
Nightingale (S07E08)
Tělo a duše (S07E07)
další epizody (25)
1999 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Projekt Pathfinder (S06E10)
Spiknutí na Voyageru (S06E09)
Malý krok (S06E08)
další epizody (25)
1998 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Kontrapunkt (S05E10)
Třicet dní (S05E09)
Nelidské metody (S05E08)
další epizody (24)
1997 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Tělesná pouta (S04E12)
O létání (S04E11)
Náhodné myšlenky (S04E10)
další epizody (25)
1996 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Makrokosmos (S03E12)
Jih proti severu (S03E11)
Diktátor (S03E10)
další epizody (26)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Odboj (S02E12)
Manévry (S02E11)
Studený oheň (S02E10)
další epizody (27)

Dokumentární

2013 The Captains Close Up (TV seriál)
2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2011 Captain's Table
2007 Star Trek: Beyond the Final Frontier (TV film)
1995 Inside the New Adventure: Star Trek - Voyager (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace