Reklama

Reklama

Na Západ

(seriál)
USA, 2005, 9 h (Minutáž: 90 min)

Hudba:

Geoff Zanelli

Hrají:

Matthew Settle, Josh Brolin, Gary Busey, Will Patton, Skeet Ulrich, John Terry, Gordon Tootoosis, Simon Baker, Rachael Leigh Cook, Tyler Christopher (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Roku 2005 se na obrazovkách amerických televizí objevila šestidílná minisérie Into the West (Na Západ), na které se jako vedoucí výroby (producent) podílel slavný Steven Spielberg. Epizody seriálu jsou dlouhé zhruba 90 minut a velmi věrně mapují historii amerického západu v letech 1820-1890. Na pozadí příběhu dvou hlavních hrdinů- jižanského koláře Jacoba Wheelera a lakotského šamana Milovaný Bizony, se velmi důvěrně seznámíme s reáliemi té doby i hlavními historickými postavami. Znalci mohou ocenit dobové oděvy, prostředí a nesmírně citlivě zpracované téma lakotských obřadů, kde se vystřídala plejáda snad všech nejlepších indiánských herců v rolích legendárních náčelníků té doby. (tuwanakha)

(více)

Recenze (69)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jako milovník westernů, jsem se těšil jako malé dítě, o to větší zklamání přišlo. Neuvěřitelně nudné, rozvleklé, dějově stojící na místě. Hlavní představitel je neskutečné dřevo, které mi hrozně lezlo na nervy. Jsou tam sice události té doby, ale je to zaobaleno do příběhu jako z nějaké telenovely. Jedna hvězdička za kostýmy, prostředí, krajinu a triky. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Krásné a velmi, velmi smutné a tragické....o téhle části amerických dějin by se dalo dlouze vyprávět, ale mnoho lidí to bohužel nezajímá....samozřejmě by se daly minisérii vytknout nějaké chybičky, ale proč? Pro mě svůj úkol splnila beze zbytku a v závěru posledního dílu mě bylo celkově nad lidskou rasou nedobře, hlavně nad tou bílou...velice mě mrzí nízký počet shlédnutí, velká škoda.....a ještě - hudba, ta byla nádherná..... ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Je to niečo ako výlet na divoký Západ, pri ktorom sledujeme kroky mladého dobrodruha, ktorý je dosť nevýrazný, ale asi to bol zámer, aby sa s nim dalo lepšie stotožniť. Napriek všetkým nečakaným úmrtiam mi tam chýba trochu surovosti, je to skôr dobrodružný film pre najmenších. V prvej časti dodávajú filmu potrebnú charizmu Brolin a Patton, mystická časť s indiánmi ma veľmi nebavila. Druhá časť o karavane je síce veľmi napínavá, ale zdalo sa mi, že to zlé, čo ich mohlo postihnúť bolo akosi veľa. Akoby spojili viaceré príbehy. Ten koniec bol však výborný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónov║ Ma to celkom príjemnú úroveň, škoda že to nemá na danej minutáži lepší spád a prepracovanosť príbehu, uvidím možno ďalšie časti povedia viac: 1.diel série /65%/ __ Druhá časť má výborný rozbeh a lepšie oboznámenie s prostredím a postavami ale opäť tu v zlom zaváži postupne nekompaktnosť deja, odohrávajúca sa v rýchlom časovom slede, čo sa začína stávať dosť premrštená koncepcia tohto seriálu, s množstvom zle poskladaných scén, hlavne keď sa niekedy nechcene až moc na seba podobajú, teda kopírujú ako úmrtia pri ceste do Kalifornie. 2.diel série /60%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výpravná minisérie z amerického západu 18. století. Série diváka provede několika dekádami dobývání divokého západu a díky své ohromné výpravnosti, dokáže vtáhnout i poučit. Bohužel zábava už trochu pokulhává, přišlo mi, že se témata neustále opakují a k žádné postavě jsem si nenašel vztah. Na oko hezké, občas to dá vzpomenout na legendy jako Tanec s vlky, ale na 9 hodin toho materiálu moc není a jako western do 3 hodin, by mi to sedlo výrazně více a nemyslím, že bych byl o něco ochuzen. ()

Galerie (192)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama