foto

Julian Fellowes

  • nar. 17.8.1949 (70 let)
    Cairo, Egypt

Biografie

Paralelní lži (2005) jsou režijní debut tohoto dnes již šestapadesátiletého herce a scenáristy. Fellowes vystupuje především v různých televizních seriálech, ale zahrál si i v několika komerčních filmech (např. v bondovce Zítřek nikdy neumírá). Jako scenárista se proslavil především snímky Gosford Park (2001), který režíroval slavný Robert Altman, a filmem Vanity Fair indické režisérky Miry Nairové, jenž byl uveden na Febiofestu 2005.

FebioFest 2006

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Panství Downton
2018 The Chaperone
2017 Hadí doupě
2013 Romeo and Juliet
2009 Královna Viktorie
2005 Paralelní lži
Piccadilly Jim
2004 Jarmark marnosti
2001 Gosford Park

TV seriály

2020 Hra z Anglie (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
The Gilded Age (TV seriál)
2016 Doktor Thorne (TV seriál)
2015 Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)

Dokumentární

2012 Titanic (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2015 A Christmas Star
2007 Mladý Indiana Jones: Píseň lásky
2005 Nejzáhadnější vraždy (TV film)
Nejzáhadnější vraždy (TV film)
Nejzáhadnější vraždy (TV film)
Nejzáhadnější vraždy (TV film)
2004 Nejzáhadnější vraždy (TV film)
2002 40 Years of University Challenge (TV film)
2000 Dirty Tricks (TV film)
1999 Shergar
1998 Place Vendôme - Svět diamantů
1997 Za přední linií
Zítřek nikdy neumírá
1996 Crossing the Floor (TV film)
Jana Eyrová
Savage Hearts
Sharpův regiment (TV film)
1994 Sherwoodovi na cestách
Very Open Prison, A (TV film)
1993 Krajina stínů
Sharpovi střelci (TV film)
1992 Být nejlepší (TV film)
Damage
1991 For the Greater Good (TV film)
1989 Goldeneye (TV film)
Souputníci (TV film)
1986 Lord Elgin and Some Stones of No Value (TV film)
1985 Africká legenda
Florence Nightingaleová (TV film)
1984 Swallows and Amazons Forever!: Coot Club (TV film)
1983 Rita Hayworth: The Love Goddess (TV film)
1982 Horká linka (TV film)
Znamení květiny (TV film)
1981 Bunker, The (TV film)
Peter and Paul (TV film)
Velekněz lásky
1979 Old Crowd, The (TV film)

TV seriály

2000 Monarch of the Glen (TV seriál)
1999 Aristocrats (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
1996 Our Friends in the North (TV seriál)
1995 Konečný tah (TV seriál)
Malý lord Fauntleroy (TV seriál)
1994 Martin Chuzzlewit (TV seriál)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Zbojník (E03)
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
London, May 1916 (S01E02)
1987 Knights of God (TV seriál)
1986 Laura, tulení mládě (TV seriál)
1984 Cold Warrior (TV seriál)
1983 The Old Men at the Zoo (TV seriál)
1981 Maybury (TV seriál)
1979 My Son, My Son (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Queen's Longest Reign: Elizabeth & Victoria
2011 Panství Downton: Pohled do zákulisí (TV film)
2007 British Film Forever (TV seriál)
2001 Making of 'Gosford Park', The (TV film)
1999 Making of 'Aristocrats', The (TV film)
1995 Killing Me Softly (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Panství Downton

Režijní filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Belgravia (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Hra z Anglie (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
The Gilded Age (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
2015 Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)

Host

TV pořady

2013 National Television Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce