Reklama

Reklama

Najslávnejší príbeh zakázanej lásky z pera Williama Shakespeara znova ožíva v novej filmovej adaptácii z roku 2013, s Hailee Steinfeldovou a Douglasom Boothom v hlavných úlohách. Rómeo z rodu Montekovcov sa na maškarnom plese zamiluje do mladučkej a naivnej Júlie z rodu Kapuletovcov, ktorá jeho city opätuje. Mladí milenci však musia svoju lásku pred blízkymi tajiť, pretože medzi oboma rodmi už celé generácie pretrvávajú nepriateľské vzťahy a hlboká nenávisť. Rozbroje medzi nimi ukončí až sled tragických udalostí. Smrť mladých milencov, ktorým osud nedoprial naplno prežiť svoju lásku ani tajne uzavreté manželstvo, bude najvyššou cenou za vykúpený mier medzi ich rodinami. (TV JOJ)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (49)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Cynicky bych to mohl označit jen za téměř doslovný zápis do čítanky nebo čtenářského deníku. Ovšem to by mne nezměrná síla nejznámější milostné tragédie, neblednoucí krása klasického (byť upraveného a očesaného) textu i sama ryzost láskyplného citu mladičkých protagonistů nesměla tolik uhranout. Tato uctivá adaptace (i když konec si mírně přikrášlili a nenávistný svár Monteků s Kapulety dosti upozadili) s akurátní výpravou a přenádhernou hudbou totiž ztrácí živost jen trošku až v závěrečné třetině. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V Shakesperrových filmových adaptacích sice pořád vede masterpiece Ralpha Fiennese, Coriolanus, ale nová verze Romea a Julie mu slušně šlape na paty. Perfektní výprava, z níchž přímo táhne dbová atmosféra, skvělé herecké výkony (vede Hailee Steinfield, Damian Lewis a Kodi Smit-McPhee), dostatečně emotivní emotivní scény, skvělá hudba, dobře natočený šermířský souboje a v neposlední řadě povedené kostými. Škoda, že není víc takovýhle adaptací. Vyšší mocnosti asi nechtějí, abych se posral štěstím. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo sa tvorcovia stále pokúšajú o nové adaptácie tohto slávneho diela, keď lepšiu od dokonalej Zeffirelliho verzie určite vytvoriť nemôžu. Toto nebola žiadna katastrofa, len hlavné postavy neboli vybrané ideálne. Inak scéna, hudba aj vedľajšie postavy celkom ušli a keby to bolo moje prvé stretnutie s Rómeom, snáď by sa mi to aj páčilo. Scenárista neodolal pokušeniu o malú ale významnú modifikáciu Shakespeara v závere a možno práve tie dve vety v predsmrtnom objatí boli motiváciou na natočenie filmu. ()

kornflakeska 

všechny recenze uživatele

Už v přechozích komentářích již něco podobného bylo napsáno, ale přeci. Předně - krásná, dojemná hudba, skvělé kostýmy, role kněze a chůvy též výborné. Mile mě překvapil i herecký výkon Douglase Bootha. A teď přichází to velké ALE - nesnesitelná, nesnesitelná Julie. Nevím, jestli je to tím, že zvolili americkou herečku, ale půlce jejích replik jsem nerozuměla a na klasickou Julii je moc neotesaná a dětinská. A ten konec? Fakt ne jako. Tato verze mě sice v některých momentech zaujala víc než adaptace Luhrmanna, ale potěšení ze Zeffireliho verze u mě nic nepřekoná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slečna Hailee Steinfeld má tak blízko k romantickej polohe Júlie ako predavačka v potravinách k Miss Universe. Ešte, že tam dali toho nehereckého hezouna, aby trinástky slastne zaslintali. Sem tam sa snažili zarýmovať, aby sa priblížili k cieľovej skupine 12-15 rokov, ktorá má v hlave tie zaostalé raperské verše. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Do role Juliet byla původně obsazena Lily Collins, později se však úlohy vzdala, protože se natáčení překrývalo s dalšími projekty. (Fevas)
  • Natáčení probíhalo v italském Mantui. (zuzatko1996)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama