foto

Veronika Lazorčáková

  • nar. 14.8.1988 (31 let)
    Olomouc, Československo

Biografie

Všestranně talentovaná herečka Veronika Lazorčáková pochází z Olomouce, kde studovala šestileté česko-francouzské gymnázium. Při studiu navštěvovala školní cizojazyčný dramatický kroužek, kde ale začala aktivně účinkovat až po naléhání spolužáků. Stejně tak se pod jejich tlakem po maturitě přihlásila na brněnskou JAMU, kam byla hned napoprvé přijata. Při studiu na vysoké škole zpívala a hrála na saxofon v jazz-popové kapele Gentle Irony Trio anebo putovala českým venkovem s kočovnou divadelní společností Kočébr.

Po absolvování JAMU v roce 2011 nastoupila do souboru činohry Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, kde strávila několik let. Mezi lety 2014 až 2017 působila v pražském Divadle v Dlouhé nebo v Divadle na Vinohradech. Od roku 2017 je pak členkou činohry Národního divadla v Praze. O jejím nesporném hereckém talentu svědčí mj. i nominace na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku v roce 2012 a Cena Thálie pro činoherce do 33 let z roku 2017.

Veroničinou doménou je hlavně divadelní herectví a ve filmech a seriálech se objevuje spíše sporadicky. Epizodně jsme ji mohli vidět např. v životopisném seriálu Já, Mattoni (2016), internetovém komediálním dramatu Single Lady (2017) nebo v kriminálce Dáma a Král (2017). V celovečerního filmu si zahrála např. v dramatu Na střeše (2019) od režiséra a herce Jiřího Mádla nebo v thrilleru Poslouchej (2019).

Kromě jiného mluví Veronika plynně francouzsky a anglicky, ovládá hru na klavír a saxofon. Jejím dlouholetým partnerem je herec Robert Mikluš, s nímž má dceru.

pusheen

Herecká filmografie

Filmy

2019 Na střeše
Poslouchej
2016 Vězení (studentský film)
2012 Ženy, které nenávidí muže (TV film)
2011 Tak dobrou (studentský film)

TV seriály

2019 Dáma a Král (TV seriál)
Tři odstíny smrti (S04E01)
2018 Specialisté (TV seriál)
Hadí doupě (S02E26)
2017 Single Lady (TV seriál)
O pár měsíců později (S01E10)
Pinďouři z automatu (S01E09)
Bankrot (S01E08)
další epizody (8)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Vlast a národ (E11)

Dokumentární

2018 Backstage: Faust (TV film)
2016 Případ vraha - Uspávačka (TV film)
2014 Rozsudek (TV seriál)
ON a jeho ženy (S01E19)