foto

Shannon Tweed

  • nar. 10.3.1957 (61 let)
    St. John's, Newfoundland and Labrador, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Královna béčkových erotických thrillerů a akčních filmů, kanadská herečka a modelka Shannon Lee Tweed zahájila svou kariéru v roce 1981 jako listopadová Playboy Playmate, ke kterémužto titulu záhy přidala i Playmate roku 1982. Ve stejném roce pak nastoupila svou hereckou dráhu rolí v populární mýdlové opeře „FALCON CREST“ a štěkem „beautiful woman“ v televizní komedii DROP OUT FATHER. Od té doby se objevila ve více než 60 filmech a seriálech a stala se symbolem lehké videoerotiky.

Z jejích lepších filmů jmenujme Cosmatosův zvířecí horor ZLO NEZNÁMÉHO PůVODU, feministicko-machistickou satiru CANNIBAL WOMEN IN THE AVOCADO JUNGLE OF DEATH či komedie ZÁTAH a DETROIT ROCK CITY. U těch horších vypíchněme její spolupráci s proslulými béčkaři Nico Mastorakisem (CHLAD HORKÝCH NOCÍ, NĚKDO TO RÁD STUDENÉ), Fredem Olenem Rayem (POSEDLOST NOCI) či Jimem Wynorskim (BODY CHEMISTRY IV, VICTIM OF DESIRE). Opakovaně spolupracovala s režisérem a hercem Andrew Stevensem (NOČNÍ OČI II., III., OPOVRŽENÁ ŽENA, ŠPATNĚ HLÍDANÉ SNY) a se svou sestrou Tracy Tweed.

Za zmínku stojí také akční béčko NO CONTEST, ve kterém si zahrála jí inspirovanou postavu „bývalé missky, nyní béčkové hvězdičky“, která bojuje s teroristy (v čele s kultovním komikem Andrewem Dice Clayem alias Drtičem mozků), ohrožujícími soutěž krásy. Za svou kariéru si zahrála mnoho jak kladných tak záporných postav, často pak doktorky (CANNIBAL WOMEN IN THE AVOCADO JUNGLE OF DEATH, INDECENT BEHAVIOR I.,II.,III., DARK DANCER, BODY CHEMISTRY IV) a jednou ducha mrtvé pornohvězdy (MEATBALLS III). Shannon žije s Genem Simmonsem z KISS, se kterým má dvě děti.

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2014 Sex, Marriage and Infidelity
2002 Tak už konečně chcípni!
2001 Smrtelně sexy
2000 Diaries of Darkness
Rowdy Girls, The
1999 Detroit Rock City
Forbidden Sins
Neviditelné komando II (TV film)
Powerplay (TV film)
Skandální chování
1998 Dead by Dawn
Naked Lies
1997 Bimbo Movie Bash
Neslušné chování IV
Neviditelné komando (TV film)
No Contest II
1996 Bouřlivé noci
Bílá smrt
Elektra
1995 Dark Dancer, The
Indecent Behavior III
Příběh zločinu
Záhady těla
Špatně hlídané sny
1994 Bez soutěže
Hard Vice
Indecent Behavior II
Noční oheň
Opovržená žena
Posedlost noci
1993 Lady X (TV film)
Noční oči 3.
Někdo to rád studené
Smrtelný pot
Vražedná terapie
1992 Liar's Edge (TV film)
Sexuální ozvěna
1991 Betonová válka
Chlad horkých nocí
Noční oči II
Poslední výzva
Tagteam (TV film)
1990 Twisted Justice
1989 Amazonky z avokádové džungle smrti
Desperado: The Outlaw Wars (TV film)
Nejnebezpečnější ženská na světě
Night Visitor
1988 Bojový gigant 2
Longarm (TV film)
1987 Krycí jméno: Pomsta
Last Fling, The (TV film)
Mejdan na pláži
Moje spravedlnost
Zátah
1984 First Olympics: Athens 1896, The (TV film)
Hot Dog... The Movie
The Surrogate
1983 Playmate Review
Zlo neznámého původu
1982 Drop-Out Father (TV film)

TV seriály

2014 13 Nights of Elvira (TV seriál) - a.z.
2012 Ex-Wives of Rock (TV seriál)
2010 Tara a její svět (TV seriál)
Dept. of F'd Up Family Services (S02E07)
2003 Banzai (TV seriál)
Run of the House (TV seriál)
2002 My Guide to Becoming a Rock Star (TV seriál)
1999 Beggars and Choosers (TV seriál)
Get Real (TV seriál)
Spongebob v kalhotách (TV seriál)
The Parkers (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1997 Tom Show, The (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
1995 Ženatý se závazky (TV seriál)
Hladové štěně (S10E09)
1994 Horká linka (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Matrix (TV seriál)
1991 Civil Wars (TV seriál)
Noční let (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)
Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
1988 Dear John (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Hooperman (TV seriál)
Jump Street 21 (TV seriál)
Rags to Riches (TV seriál)
1986 Our House (TV seriál)
1985 Stingray (TV seriál)
1984 1st & Ten (TV seriál)
Highway to Heaven (TV seriál)
Mike Hammer (TV seriál)
Three's a Crowd (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 The Hitchhiker (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1979 The Dukes of Hazzard (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2014 Gone South: How Canada Invented Hollywood
2004 Frasier - analýza smíchu (TV film)
Playboy: 50 Years of Playmates
2003 Sex at 24 Frames Per Second
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
1999 Celebrities
Playmate Pajama Party
1998 Babes of Baywatch
1996 21 Playmates Centerfold Collection
Playboy Celebrity Centerfold: Shannon Tweed
1991 Playmates of the Year: The 80's

TV pořady

2006 Gene Simmons: Rodinné klenoty (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1976 Family Feud (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace