foto

David Dobkin

  • nar. 23.6.1969 (48 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Dobkin je bývalý scénárista, producent, ale známý především jako americký režisér, který se narodil 23. června 1969, ve Washingtonu. Navštěvoval střední školu Walta Whitmana v Marylandu, poté absolvoval s vyznamenáním New York University. Oženil se s televizní scénáristkou Megan Wolpert, což je také dcera producenta Jaye Wolperta.

Než se David Dobkin dostal k filmu, pracoval jako režisér videoklipů pro umělce, jako 2Pac, nebo skupinu Sonic Youth. Poté režíroval řadu reklam pro velké společnosti, jako ESPN, Coca-Colu, Hondu, či Heineken.

Prvním Dobkinovým celovečerním, režijním počinem je drama z roku 1998 o milostném trojúhelníku NENÍ ÚNIKU, s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. V roce 2003 navázal na film Tenkrát na východě, režiséra Toma Deye a natočil pokračování s názvem RYTÍŘI ZE ŠANGHAJE, hlavní herecké výkony opět obstaralo duo Jackie Chan a Owen Wilson.

Po předchozí úspěšné spolupráci, se Owen Wilson objevil i v dalším snímku režiséra Dobkina. V roce 2005 natočil romantickou komedii NESVATBOVI, k Wilsonovi se ve filmu připojil Vince Vaughn. Právě Vaughn si zahrál i v dalším jeho filmu, rodinné, vánoční komedii s názvem SANTA MÁ BRÁCHU (2007). Další komedií z Dobkinova režisérského repertoáru je z roku 2011 s Ryanem Reynoldsem V CIZÍ KŮŽI.

V současné době se David Dobkin věnuje produkci, a pracuje na svém dalším filmu. Na motivy komiksů připravované akční komedii THE FLASH, zatím to vypadá tak, že se divákům představí v roce 2013. David má starší sestru Jill, se svou ženou Megan Wolpert mají jedno dítě.

Očko "Mičl" Szyslak

Režijní filmografie

Filmy

2014 Soudce
2011 V cizí kůži
2007 Pan tělocvikář
Santa má bráchu
2005 Nesvatbovi
2003 Rytíři ze Šanghaje
1998 Není úniku
Arthur & Lancelot

TV seriály

2015 Into the Badlands (TV seriál)
White Stork Spreads Wings (S01E03)
Fist Like a Bullet (S01E02)
The Fort (S01E01)
2011 Friends with Benefits (TV seriál)
1994 Love Street (TV seriál)

TV pořady

2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - Don't Wanna Know (hudební videoklip)
2015 Maroon 5 - Sugar (hudební videoklip)
1993 Tupac Shakur: Keep Ya Head Up (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace