foto

Jan Fišar

  • nar. 1955
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Fišar se narodil 24. září v roce 1955 v Praze, jeho otcem byl známý herec Vinohradského divadla - Vlastimil Fišar, díky kterému se také dostal k divadlu.

Vystudoval DAMU a odešel do Pardubic, kde v tamním Východočeském divadle dostal své první angažmá. Od roku 1982 je stálým členem souboru Národního divadla moravskoslezského v Ostravě.

Kromě divadla se věnuje také televizi - v roce 2004 uváděl Ceny Thálie a ve spolupráci s Českou televizí natočil několik filmů, např. úspěšnou KOBOVU GARÁŽ a objevil se také v několika seriálech, mimo jiné i v ČETNICKÝCH HUMORESKÁCH. Podílel se také na natáčení několika dílů ŠUMNÝCH MĚST.

Spolupracuje rovněž s Českým rozhlasem, jeho hlas jste mohli slyšet např. v rozhlasových hrách Illias a Odyssea.

Lucie "Faila" Linhartová

Herecká filmografie

Filmy

2011 Rodina je základ státu
2009 Goldbergovské variace (divadelní záznam)
2008 Matka (divadelní záznam)
2003 Kobova garáž (TV film)
Oběti: Jiný člověk (TV film)
1999 Spirála nenávisti (TV film)
1998 Cestující bez zavazadel (TV film)
Revizor (divadelní záznam)
1996 Konto separato
1995 Kean (TV film)
1994 O Nesytovi (TV film)
1991 Erotický triptych (TV film)
Odsouzen k životu (TV film)
1990 Věčný tulák (TV film)
1989 To byl zase den (TV film)
Volná noha
1988 Agras 01 (TV film)
Herec (TV film)
1987 Jemné umění obrany
Nepostradatelný (TV film)
Za svědka půjde počítač (TV film)
1986 Kterak Honza ze zámku utekl (TV film)
Princ a skřivánek (TV film)
1985 Přírůstek (TV film)
1984 ...a mnoho štěstí v osobním životě (TV film)
Janek Pětrandočepice
1977 Fanda (TV film)
1976 Den pro mou lásku
Dům Na poříčí
Posel dobrých zpráv (TV film)

TV seriály

1997 Arrowsmith (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Beáta (S01E04)
1988 Advokát ex offo (TV seriál)
1986 Velké sedlo (TV seriál)
Povodeň (E09)
Nebezpečí (E08)
Ponor (E07)
další epizody (6)
1985 Logaritmus lásky (TV seriál)
Trpce nasládlý podzim (E03)
1980 Postel s nebesy (TV seriál)
1979 Plechová kavalérie (TV seriál)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Rukojmí (S02E11)
1984 Seminář senzačních skutečností

TV pořady

2017 Soudce Alexandr (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace