Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

golfista 

všechny recenze uživatele

V době vysílání (premiérového) jsem tenhle seriál považoval za nejhorší český seriál všech dob. S odstupem času zůstává sice stále z pohledu kvality u dna, ale některé "polistopadové" seriály se stačily hravě dostat mezi to pomyslné dno a tohle dílo..... Nechám si proto i v hodnocení určitou "rezervu" pro další nové české seriály :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vozili jste se jako děti rádi kombajnem? Já ano, tady se musím přiznat k nadržování. Bohatě by stačilo o tři díly méně, ubylo by nejvíc do oka bijících vykonstruovaných problémů, které tahle parta řešila. Hartl mi připadá jako na drogách, celou dobu člověk marně čeká, kdy se probere. Vím, že jeho postava nebyla psaná jako někdo, kdo to nakonec všechno zvládne, ale takové vykreslení neschopnosti u hlavní postavy bylo do očí bijící. Natěšení kombajnéři očekávající, jak se o nich bude psát v Rudém právu, na mě taky byla trochu silná káva, ale při pohledu na ty krásné stroje a nekonečné lány obilí člověk leccos odpustí. A Jaroslav Moučka? Pánové, ten nás dostat do parády, tak by nás vlídným slovem přesvědčil ke vstupu do strany všechny. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ano, i takové p.čoviny jako pacholík a rohlík k svačině se za normalizace v televizi řešily....Od totálního televizního zla to zachranuje celá plejáda tehdejší herecké elity v čele geniálním Menšíkem, který i v takové hovadině dokázal, že je PAN komik a hlavně herec a nezapomenutelné, téměř až směšné hlášky ... 30% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle nejhorší český seriál všech dob... Myslím si, že jsou horší seriály natočené před rokem 1989. Určitě jsou české seriály, které jsou neporovnatelně horší než PK - na mysli mám zejména produkci nekonečných TV seriálů za posledních pět let. Některé zápletky byly dobré, jiné hodně špatné. Herecké výkony zrovna tak. Hartl se nemusí stydět, že v tom hrál. Nevím, co je špatného na postavě zemědělce. O žádné super propagandistické dílo se taky nejedná. Neškodný seriál, který stačí jednou vidět a který podle mě nikoho a nic neuráží. 45 % ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Strašný seriál, který je o absolutním h...ě, ba co dím o socialistickém h...ě. Řešit celý jeden díl, že pribináček s dvěma rohlíky je pro soudruhy kombajnisty podřadnou svačinou, to už je na mě moc. Fakt ztráta času a je mi líto, že pod něčím tak nudným a trapným je podepsán scénárista Dietl. Fuj... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Nakládání kombajnů na vlak v prvním díle se natáčelo na nádraží v Dobřichovicích u Prahy, kde široko daleko žádná STS nebyla. (Stejšn)
  • Každý díl začíná několika vteřinami dílu předešlého. (M.B)

Reklama

Reklama