Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této televizní hře se tvůrci podívali vesele na věci mnohdy bolavé a vážné. Svobodná třicetiletá zubařka Eva Janotová (L. Šafránková) se ve volném čase věnuje šití. Její sestra Hana (J. Smutná), kterou doma obskakuje manžel Eman (J. Krampol), i matka (H. Lančíková) Evu přemlouvají, aby si konečně začala hledat muže a chodila do kurzů vaření. Eva se nakonec na radu sestry opravdu sejde s mužem z inzerátu, ale je zklamaná, neboť ing. Vojtíšek (M. Maděrič) neustále mluví jen o svém psovi. Eva se nechá inspirovat televizní besedou o seznamování pomocí počítače a vyplní přihlášku, do dotazníku ovšem uvede „upravené“ informace. Brzy obdrží jméno partnera, kterého jí počítač vybral, k jejímu překvapení je to ovšem její soused, nepříliš sympatický domovní důvěrník Jan Chládek (O. Havelka), s nímž má neustále spory… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"My nejsme duha, my jsme barák!" Singlová dentistka Šafránková po večeroch hrčí so šijacím strojom a pribíja cvoky kladivom, čo náležite lezie na nervy jej rovnako singlovému nesmelému domodôvernickému susedovi Havelkovi. Na oplátku si odbiehajú s výťahom a sporia sa o nočnom kľude a domovom poriadku. Preto zostanú prekvapení, keď sú si navzájom prisúdení zoznamovacím kompjúterom. Nie príliš realistická, ale pre mňa osobne veľmi príjemná tv komédia z Ostravy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Milá a pohodová komedie o sousedce a sousedovi, kteří se tak dlouho nemají rádi a nemají žádný vztah, až je počítač svede dohromady. Chvíli to ještě potrvá, ale cestu si k sobě nakonec najdou. Havelka se do role nepříjemného souseda velmi hodí, Šafránková si zase střihla něco jiného, než jsou diváci zvyklí. Ano, stojí za shlédnutí, i když by to stálo za zkrácení. PS: vynikající a nabušený Krampol v roli ušlápnutého manžela sestry hlavní hrdinky stojí za shlédnutí. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela vtipni Safrankova i Havelka v komedii postavene na zakladnim a mnohokrat ohranem klise. P.S.: ...nevim cim to presne je, ale celou dobu jsem si rikal, ze kdyby to bylo britske, tak v hlavni roli by mohla byt klidne GA. Podobne grimasy, podobna gesta...bavilo i se vzpominkou na nejkrasnejsi agentku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Lehce nadčasová komedie. Dva dny tomu je, co jsem četl, že plodnost mužů klesá a single lidí přibývá. Ta druhá informace se týká právě tohoto filmu. Ještě víc dnes než tehdy se lidé seznamují na seznamkách a nechávají si vypočítávat shody na základě vyplněných informací. Otázkou je, nakolik počítač je schopen najít někoho, kdo k vám sice padne, ale budete se s ním nudit anebo bude chybět pomyslná jiskra či rovnou fyzická přitažlivost. Také Eva se spoléhá na počítač. Jenže si do toho nechá kecat, stejně jako Jan. Zhruba hodinový filmeček je aktuálnější než v době vzniku a docela oddychový na strávení. Našel jsem pár úsměvných momentů, ale víc od toho čekat nelze. Jako ostraváka mě potěšily záběry socialistické Ostravy. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% — Libuška Šafránková byla jako vždy k sežrání, Ondřej Havelka jako vždy troubovitý a ještě nepříjemný, jinak ale nejzábavnější na celé inscenaci bylo, jak se stěhovaly kliky a panty u vchodových dveří obou bytů — jednou byly kliky obou směrem k rohu a panty tím pádem na opačné straně, podruhé pak byly směrem k rohu panty a kliky na straně opačné. Spíš než k smíchu to bylo místy úsměvné a sblížení obou hrdinů bylo značně nevěrohodné. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama