foto

Ken Russell

  • nar. 3.7.1927
    Southampton, Hrabství Hamp, Anglie, Velká Británie
  • zem. 27.11.2011 (84 let)
    Lymington, hrabství Hamp, Anglie, Velká Británie

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Golden Globes

Cannes IFF

  • 1987 -Árie (Zlatá palma)
  • 1974 -Mahler (Velká cena Nejvyšší technické komise francouzské kinematografie)
  • 1974 -Mahler (Velká mezinárodní cena festivalu)

BAFTA

Režijní filmografie

Filmy

2006 Trapped Ashes
2004 Charged: The Life of Nikola Tesla
2002 Pád domu Usherů
2000 Lion's Mouth
1998 Pejskaři (TV film)
1996 Tales of Erotica
1995 Alice in Russialand (TV film)
Fenomén (TV film)
1993 Insatiable Mrs. Kirsch, The
Lady Chatterleyová (TV film)
Mystery of Dr Martinu, The (TV film)
1992 Secret Life of Arnold Bax, The (TV film)
1991 Děvka
Prisoner of Honor (TV film)
1990 Strange Affliction of Anton Bruckner, The (TV film)
Women and Men: Stories of Seduction (TV film)
1989 British Picture, A (TV film)
Duha
Méphistophéles (TV film)
1988 Doupě bílého červa
Poslední tanec Salome
1987 Árie
1986 Noc hrůzy
1984 Zločiny z vášně
1980 Mutace
1978 Clouds of Glory: The Rime of the Ancient Mariner (TV film)
Clouds of Glory: William and Dorothy (TV film)
1977 Valentino
1975 Lisztománie
Tommy
1974 Mahler
1972 Divoký Mesiáš
1971 The Boy Friend
Ďáblové
1970 Dance of the Seven Veils (TV film)
Milovníci hudby
1969 Zamilované ženy
1968 Song of Summer (TV film)
1967 Dante's Inferno (TV film)
Mozek za miliardu dolarů
1966 Isadora Duncan, the Biggest Dancer in the World (TV film)
1965 Monitor: The Debussy Film (TV film)
1964 Bartok (TV film)
Diary of a Nobody (TV film)
Dotty World of James Lloyd, The (TV film)
French Dressing
Lonely Shore (TV film)
1962 Elgar (TV film)
Lotte Lenya Sings Kurt Weill (TV film)
Mr. Chesher's Traction Engines (TV film)
Pop Goes the Easel (TV film)
Preservation Man (TV film)
1961 Old Battersea House (TV film)
Prokofiev
1959 Guitar Craze (TV film)
1958 Lourdes
1957 Amelia and the Angel
1956 Knights On Bikes
Peepshow

Dokumentární

2002 Elgar: Fantasy of a Composer on a Bicycle (TV film)
1997 Ken Russell 'In Search of the English Folk Song'
1995 Classic Widows (TV film)
1986 Ralph Vaughan Williams (TV film)
1983 Planets, The (TV film)
1967 Song of Summer: Frederick Delius (TV seriál)
1966 Don't Shoot the Composer (TV film)
1965 Always on Sunday (TV film)
1963 Watch the Birdie (TV film)
1961 Antonio Gaudi (TV film)
London Moods (TV film)
1960 Architecture of Entertainment (TV film)
Cranko at Work (TV film)
House in Bayswater, A
Light Fantastic, The (TV film)
Marie Rambert Remembers (TV film)
Miner's Picnic, The (TV film)
Shelagh Delaney's Salford (TV film)
1959 Gordon Jacob (TV film)
McBryde and Coquhoun: Two Scottish Painters
Poet's London (TV film)
Portrait of a Goon (TV film)
Variations on a Mechanical Theme (TV film)
1958 Monitor (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2002 Pád domu Usherů
1996 Tales of Erotica
1993 Lady Chatterleyová (TV film)
1991 Děvka
1989 Duha
1988 Doupě bílého červa
Poslední tanec Salome
1987 Árie
1977 Valentino
1975 Lisztománie
Tommy
1974 Mahler
1971 The Boy Friend
Ďáblové

Dokumentární

1958 Monitor (TV seriál)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2001 Celebrity Big Brother (TV pořad)
1994 Denton (TV pořad)
1983 Roger Daltrey (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)
1970 Aquarius (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace