foto

Dagmar Sanitrová

  • nar. 3.5.1962 (57 let)
    Martin, Slovensko, Československo

Biografie

Štúdium herectva na VŠMU ukončila Dagmar Sanitrová v roku 1986. Jej domovskou scénou sa stalo Divadlo SNP v Martine. Dnes pôsobí v Trnavskom divadle. Objavila sa aj na televíznej obrazovke, ale štedrejší je k nej dabing - svoj príjemný hlas požičala sympatickej Jill z populárneho seriálu Baywatch, šarmantnej Bonnie z ďalšieho amerického seriálu Knight Rider, mame zo seriálu Hľadá sa Salome, Milene Jesenskej z dvojdielneho filmu Milena o priateľke F. Kafku, ale aj zajačikovi Bennymu zo seriálu Alica v krajine zázrakov. K jej vari najťažším a najzaujímavejším dabingom patrí ten posledný, v ktorom v rovnomennom životopisnom filme hovorila za Sophiu Loren a musela svoj hlas prispôsobiť herečkinej ranej mladosti i zrelému veku. Srdcovou záležitosťou pre ňu však i naďalej ostáva divadlo.

Miky "dracul+" H.

Herecká filmografie

Filmy

2007 Poločas rozpadu
1995 Z môjho denníka (TV film)
1990 Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
1989 Génius jednej noci (TV film)
Letiace tiene (TV film)
1988 Dirigent (TV film)
Ej, Ďurko, Ďurko (divadelní záznam)
Kvočka (TV film)
Umývanie hláv (TV film)
1987 Hajtman z Kopenicku (divadelní záznam)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
Čakanie na všedné dni (TV film)
1986 Hriech (TV film)
Keby to naši vedeli (TV film)
Lada (TV film)
Sokovia (TV film)
1985 Ako sa husár učiteľom stal (TV film)
Deti (TV film)
Ozveny (TV film)
Skleníková Venuša
Snopy z piesku (TV film)
1984 Dies irae (TV film)
Epizóda (TV film)
Kirchhoffov zákon (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Seminárna práca (TV film)
1983 Mefisto a Faust v Paríži (TV film)
Sojky v hlave
Tomáš a Zuzana (TV film)

TV seriály

2018 Hotel (TV seriál)
Leopold Mašlička (E06)
Horná Dolná (TV seriál)
Milionárka (S08E05)
2016 Skutečné příběhy (TV seriál)
2015 Naši (TV seriál)
2013 Klan (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Rodinné prípady (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Vlčia krv (S02E07)
Zberateľ (S02E01)
2011 Druhý život (TV seriál)
GYMPEL.TV (TV seriál)
2010 Luníček & Perešníček (TV seriál)
2009 V mene zákona (TV seriál)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Nebezpečné vzťahy (S01E10)
Sériový vrah (S01E09)
Chladnokrvne (S01E03)
další epizody (4)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2010 Bude nám horúco? (TV film) - vyp.

Host

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace