foto

Katarína Hasprová

  • nar. 10.9.1972 (46 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Katarína Hasprová sa narodila 10.9.1972 v Bratislave dvojici umelcov, divadelnému a filmovému režisérovi Pavlovi Hasprovi a herečke Soni Valentovej. Absolvovala akadémiu múzických umení v Brne, v odbore muzikál. Už počas svojho štúdia hrala pod vedením režiséra Jozefa Bednárika v bratislavskom divadle Nová scéna, v muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť hlavnú postavu rozprávačky, čo ju naštartovalo k nasledujúcej kariére.

Po dokončení školy dostala okamžite angažmán v Prahe, kde stvárnila hneď dve úlohy - kňažku Adrianu a kňažku Sandru v úspešnom muzikáli Drakula. Neskôr prijala úloha temperamentnej a exotickej Anity v klasickom muzikáli West Side Story v Brne. Následne si zahrala hlavnú ženskú rolu v rockovom muzikáli Vlasy, znovu v stovežatej Prahe. V roku 1997 dostala prestížne ocenenie Bratislavská Zlatá lýra. Získala taktiež cenu novinárov za pieseň Jána Lehotského a legendárneho textára Kamila Peteraja Jedno zbohom. O rok neskôr sa rozhodla zúčastniť medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia v anglickom Birminghame s piesňou Modlitba.

V roku 1999 vydala svoj prvý album s prostým názvom Katarína Hasprová. Zároveň hrala v mnohých muzikáloch, napríklad v Kráľovi Dávidovi, kde stvárnila hlavnú postavu, kráľovnú Betsabé, v muzikáli Pomáda, kde si zahrala úlohu Rizzo, ďalej v divácky veľmi obľúbenom muzikáli Cigáni idú do neba, v ktorom hrala hlavnú úlohu cigánky Rady a objavila sa aj v slávnej Bernsteinovej Omši, ktorá mala premiéru na nádvorí Pražského hradu.

V roku 2001 si odniesla cenu bronzovej Slávice v ankete diváckej popularity, rovnaké umiestnenie jej patrilo aj v ďalšej ankete Osobnosť televíznej obrazovky. V nasledujúcom roku vydala svoje druhé CD s názvom Chvíľu so mnou leť, ku ktorému jej dopomohol skúsený autor a producent Vašo Patejdl.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2011 Czech Made Man
2006 To horké léto v Marienbadu (TV film)
1990 Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
Sila lásky (TV film)
1984 Bola som z olova (TV film)
1976 Posledný pohárik (TV film)

Dokumentární

2016 Lýra 50 (koncert)
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)

TV pořady

2018 Ceny Thálie 2017 (TV pořad)
2015 Úsmev ako dar 2015 (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2010 Eurovision Song Contest 2010 (TV pořad)
2008 Modré z neba (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2001 Uragán (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Eurovision Song Contest, The (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace