foto

Katarína Hasprová

  • nar. 10.9.1972 (47 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Katarína Hasprová sa narodila 10.9.1972 v Bratislave dvojici umelcov, divadelnému a filmovému režisérovi Pavlovi Hasprovi a herečke Soni Valentovej. Absolvovala akadémiu múzických umení v Brne, v odbore muzikál. Už počas svojho štúdia hrala pod vedením režiséra Jozefa Bednárika v bratislavskom divadle Nová scéna, v muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť hlavnú postavu rozprávačky, čo ju naštartovalo k nasledujúcej kariére.

Po dokončení školy dostala okamžite angažmán v Prahe, kde stvárnila hneď dve úlohy - kňažku Adrianu a kňažku Sandru v úspešnom muzikáli Drakula. Neskôr prijala úloha temperamentnej a exotickej Anity v klasickom muzikáli West Side Story v Brne. Následne si zahrala hlavnú ženskú rolu v rockovom muzikáli Vlasy, znovu v stovežatej Prahe. V roku 1997 dostala prestížne ocenenie Bratislavská Zlatá lýra. Získala taktiež cenu novinárov za pieseň Jána Lehotského a legendárneho textára Kamila Peteraja Jedno zbohom. O rok neskôr sa rozhodla zúčastniť medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia v anglickom Birminghame s piesňou Modlitba.

V roku 1999 vydala svoj prvý album s prostým názvom Katarína Hasprová. Zároveň hrala v mnohých muzikáloch, napríklad v Kráľovi Dávidovi, kde stvárnila hlavnú postavu, kráľovnú Betsabé, v muzikáli Pomáda, kde si zahrala úlohu Rizzo, ďalej v divácky veľmi obľúbenom muzikáli Cigáni idú do neba, v ktorom hrala hlavnú úlohu cigánky Rady a objavila sa aj v slávnej Bernsteinovej Omši, ktorá mala premiéru na nádvorí Pražského hradu.

V roku 2001 si odniesla cenu bronzovej Slávice v ankete diváckej popularity, rovnaké umiestnenie jej patrilo aj v ďalšej ankete Osobnosť televíznej obrazovky. V nasledujúcom roku vydala svoje druhé CD s názvom Chvíľu so mnou leť, ku ktorému jej dopomohol skúsený autor a producent Vašo Patejdl.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2011 Czech Made Man
2006 To horké léto v Marienbadu (TV film)
1996 Všetci ľudia budú bratia (TV film)
1990 Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
Sila lásky (TV film)
Čierny princ (TV film)
1984 Bola som z olova (TV film)
1982 Zločin a pokánie (TV film)
1976 Posledný pohárik (TV film)

TV seriály

1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
1980 Svadba bez nevesty (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)

Dokumentární

2016 Lýra 50 (koncert)
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)

Host

TV pořady

2018 Ceny Thálie 2017 (TV pořad)
2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
2015 Úsmev ako dar 2015 (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2010 Eurovision Song Contest 2010 (TV pořad)
2008 Modré z neba (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2001 Uragán (TV pořad)
1999 Šťastní a F.K.Veselý (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Eurovision Song Contest, The (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)