foto

Tia Texada

  • nar. 14.12.1971 (48 let)
    Louisiana, USA

Biografie

Tia Texada rozená Tia Nicole Tucker je americká herečka, zpěvačka a tanečnice. Sympatická, 165 cm vysoká brunetka na sebe nejvíce upozornila rolí v televizním seriálu THIRD WATCH (Třetí Hlídka) jako seržantka Maritza Cruz.

Drobné role měla i v dílech CSI MIAMI (Kriminálka Miami) nebo THE UNIT (Jednotka zvláštního určení). V jiném seriálu měla možnost předvést schopnosti pěvecké - DAWSON'S CREEK (Dawsonův svět), v němž byla použita její píseň Driving You Crazy.

Start kariéry filmové začal tančením u tyče v zaplivaném baru v Rodriguezově "divočině" OD SOUMRAKU DO ÚSVITU - byť její specialitou je tanec latinsko-americký. Ve filmech SESTŘIČKA BETTY a TELEFONNÍ BUDKA si zahrála po boku hollywoodských hvězd Renée Zellweger a Colina Farrella, Valu Kilmerovi coby tajnému agentovi pomáhala při vyšetřování v krimi PRAVIDLA BOJE. Zpěv uplatnila jako kamarádka a členka souboru hlavní hrdinky v propadáku STÁT SE HVĚZDOU.

Svobodná a bezdětná Tia je aktivní i v dabingu.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

Filmy

2014 Finding Hope Now
2010 Firebreather (TV film)
2008 bgFATLdy
2007 The Line-Up (TV film)
2006 5up 2down
2004 Pravidla boje
2003 Welcome to the Neighborhood
2002 Crazy as Hell
Telefonní budka
2001 Stát se hvězdou
2000 Sestřička Betty
Vnadidlo
1998 Papoušek Paulie
The Unknown Cyclist
1996 Od soumraku do úsvitu

TV seriály

2017 Stitchers (TV seriál)
Perfect (S03E03)
2013 Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
2011 Ochrana svědků (TV seriál)
Something A-mish (S04E06)
2010 Huge (TV seriál)
Božská mrcha (TV seriál)
Loose Men in Tight Jeans (S03E16)
Chuck (TV seriál)
Chuck a státní převrat (S04E04)
2008 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates the English Teacher (S04E04)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Teplo (S03E17)
2007 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Peklo, 1. část (S03E01)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Miami přísně tajné (S06E12)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Výjimka z pravidla (S02E09)
2005 Třetí hlídka (TV seriál)
Goodbye to Camelot (S06E22)
End of Tour (S06E21)
How Do You Spell Belief? (S06E20)
další epizody (10)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
Rat Bastard (S06E10)
Broken (S06E08)
Leap of Faith (S06E07)
další epizody (18)
2003 Třetí hlídka (TV seriál)
Fury (S05E08)
Payback (S05E07)
Surrender (S05E06)
další epizody (14)
2002 Třetí hlídka (TV seriál)
Crime and Punishment: Part 2 (S04E10)
Crime and Punishment: Part 1 (S04E09)
Ladies' Day (S04E08)
další epizody (5)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Vánoční bezdomovci (S03E10)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky