foto

Thomas Gibson

  • nar. 3.7.1962 (56 let)
    Charleston, South Carolina, USA

Biografie

Thomas Gibson sa narodil 3. 7. 1962 v Charlestone v Južnej Karolíne. Thomas sa už od desiatich rokov venoval herectvu - hral v populárnom "Children Theatre" (detské divadlo). Hral pár úloh aj v "Dock Street Theatre". O 6 rokov neskôr sa zúčastnil "Alabama Shakespeare festival" kde získla popredné umiestnenie. To mu zaručilo, aby sa dostal na prestížnu hereckú školu "Julliard School", v ktorej získal štipendium.

Vo svojich hereckých úlohách si Thomas vyberá najmä TV seriály. Prvý krát si zahral malú úlohu v TV seriále "As the World Turns" a v pár daľších. Rok 1992 sa pre Thomasa stal prelomový - preslávil sa vo filme "Navždy a ďaleko". V rokoch 1993 a 1994 získal 7 ďalších rolí. Daľší prelomový seriál bol "Chicago Hope" kde si zahral s hercom Mandy Patinkinom. Za "Chicago Hope" získal rôzne ceny.

Thomasovi v kariére výrazne pomáhal aj jeho úžasný vzhľad - vysoký, opálený, charizmatický. V roku 1997 režíroval aj hral v úspešnom TV seriále "Dharma and Greg". V ňom si získal hlavne ženské publikum, povyhrával niekoľko ankiet za najsexy muža sveta.

Po "Dharme a Gregovi" si Thomas zahral vo viacerých úspešných TV filmoch, napríklad "Diablovo dieťa", "Ulica hrôzy" či "Opičí kráľ".

V roku 2005 si zahral rolu agenta Hotcha v "Myšlienkach vraha", ktoré mu priniesli prestíž. Navyše si znova ako v "Chicago Hope" zahral s Mandy Patinkinom. "Myšlienky vraha" predbehli v Amerike v sledovanosti dokonca aj seriál "Nezvestní". Momentálne pracuje na 2. sérii tejto kriminálky. U nás ju môžete vidieť tiež.

Momentálne žije v San Antoniu v Texase so svojou manželkou Christinou. Má s ňou dve deti - Travisa a Cartera.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 Batmanův syn
2006 I'll Believe You
Na prahu noci (TV film)
2005 Vzdálený domov
2004 Druhá šance (TV film)
First Time Caller
Stupeň 6: Dny totální zkázy (TV film)
2003 Manhood
Nesmrtelné zlo (TV film)
Štětcem osudu (TV film)
2002 Dostih pro Virginii
2001 Jack the Dog
Opičí král (TV film)
2000 Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
Opravdu děsná plážová party
Stardom
1999 Spalující touha
1998 Ulice hrůzy (TV film)
1997 Next Step, The
Skryté dědictví (TV film)
Ďáblovo dítě (TV film)
1996 Night Visitors (TV film)
To Love, Honor, and Deceive (TV film)
1995 Tajnosti (TV film)
1994 Barcelona
Sleep with Me
Švéd
1993 Love & Human Remains
Věk nevinnosti
1992 Navždy a daleko
1988 Lincoln (TV film)

TV seriály

2016 Myšlenky zločince (TV seriál)
Sick Day (S12E02)
The Crimson King (S12E01)
The Storm (S11E22)
další epizody (14)
2015 Myšlenky zločince (TV seriál)
Future Perfect (S11E10)
Internal Affairs (S11E09)
Awake (S11E08)
další epizody (23)
2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
Amelia Porter (S10E10)
Fate (S10E09)
The Boys of Sudworth Place (S10E08)
další epizody (23)
2013 Myšlenky zločince (TV seriál)
Bully (S09E11)
The Caller (S09E10)
Strange Fruit (S09E09)
další epizody (24)
2012 Myšlenky zločince (TV seriál)
Perennials (S08E11)
The Lesson (S08E10)
Magnificent Light (S08E09)
další epizody (25)
2011 Myšlenky zločince (TV seriál)
The Bittersweet Science (S07E10)
Self Fulfilling Prophecy (S07E09)
Hope (S07E08)
další epizody (23)
2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
Co se děje doma (S06E10)
Do lesů (S06E09)
Odraz tužeb (S06E08)
další epizody (22)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Odplata (S05E11)
V lepší společnosti (S05E10)
Ochrana svědků (S05E09)
další epizody (25)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
Bratrstvo ve zbrani (S04E10)
Svůdce (S04E09)
další epizody (20)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Prvorozenstvím (S03E11)
Pravá noc (S03E10)
Penelope (S03E09)
další epizody (22)
2006 Myšlenky zločince (TV seriál)
Profilování profilera (S02E12)
Sex, narození, smrt (S02E11)
Poučné lekce (S02E10)
další epizody (23)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Krvavý hlad (S01E11)
Populární děti (S01E10)
Vyšinutý (S01E09)
další epizody (11)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
2002 Dharma & Greg (TV seriál)
The Mamas and the Papas: Part 2 (S05E24)
The Mamas and the Papas: Part 1 (S05E23)
Tuesday's Child (S05E22)
další epizody (12)
2001 Dharma & Greg (TV seriál)
Previously on Dharma and Greg (S05E12)
A Fish Tale (S05E11)
Dream a Little Dream of Her (S05E10)
další epizody (27)
2000 Dharma & Greg (TV seriál)
Boxing Dharma (S04E09)
Charma Loves Greb (S04E08)
Mad Secretaries and Englishmen (S04E07)
další epizody (21)
1999 Dharma & Greg (TV seriál)
Looking for the Goodbars (S03E12)
Lawyers, Beer and Money (S03E11)
Thanksgiving Until It Hurts (S03E10)
další epizody (24)
1998 More Tales of the City (TV seriál)
Z vlastní vůle (TV seriál)
Dharma & Greg (TV seriál)
Are You Ready for Some Football? (S02E12)
The House That Dharma Built (S02E11)
Yes, We Have No Bananas (or Anything Else for That Matter) (S02E10)
další epizody (23)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
One Hundred and One Damnations (S05E05)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Haus Arrest (S01E12)
Instant Dharma (S01E11)
The First Thanksgiving (S01E10)
další epizody (12)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Love on the Rocks (S03E25)
Lamb to the Slaughter (S03E24)
Colonel of Truth (S03E23)
další epizody (12)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
V-Fibbing (S03E10)
Divided Loyalty (S03E09)
další epizody (23)
1995 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Christmas Truce (S02E11)
The Ethics of Hope (S02E10)
Stand (S02E09)
další epizody (24)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Death Be Proud (S01E08)
Genevieve and Fat Boy (S01E07)
Shutt Down (S01E06)
další epizody (6)
1993 Tales of the City (TV seriál)
1990 The Kennedys of Massachusetts (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2014 Kubrick Remembered
2012 Pokoj 237

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Myšlenky zločince (TV seriál)
Derek (S11E16)
2015 Myšlenky zločince (TV seriál)
The Night Watch (S11E05)
Lockdown (S10E16)
2014 Myšlenky zločince (TV seriál)
Boxed In (S10E05)
Gabby (S09E16)
2013 Myšlenky zločince (TV seriál)
All That Remains (S08E14)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)

Host

TV pořady

2000 The 52nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace