Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Ona ma rodinu hipisákov, jeho rodina sú nafúkaní snobi. Recept na trapasy ktoré vyvolajú smiech. Jenna Elfman je úžasná seriálová herečka, či už v Dharme a Gregovi, Dva a pol chlapa alebo v Hovorme o sexe. Thomas Gibson je moja srdcová záležitosť. Bola som na ňho zvyknutá len v Myšlienkach vraha a preto bolo pre mňa prekvapením vidieť ho usmiatého v komediálnom žánri. :) Veľmi sympatické hlášky, najmä Mitchella Ryana (teda okrem iného). Takže šup-šup 5* :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

1. seria je vynikajuca, kvalitativna hranica jednotlivych dielov je na velmi vysokej urovni, situacno konverzacny humor zucastnenych postav je perfektne funkcny a chemia medzi nimi rovnako.-4,5/5* 2. seria zacina o uroven nizsie ako koncila ta prva a len s pribudajucimi dielmi sa priblizujeme do kvalitativnych vod serie prvej. 3,5/5* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, ktorý sa opäť radí medzi tie, ktoré som pravidelne sledoval v televízií v čase jeho vzniku. Veľmi dobre som sa bavil. Dharmu som miloval. Jenna Elfman je sexi a zreje ako víno. Vtípky sú na dobrej úrovni. Ale opäť nepochybujem, že ak sa na tento seriál pozrie niekto dnes prvý krát, tak nebude až tak nadšený. Mal by hodnotiť s vedomím, že je to seriál viac ako 20 rokov starý a nastavený na zábavnú vlnu tej doby. Na rozdiel od The Big Bang Theory je to ale viac než dobré. Holt dnešnej mládeži skôr vyhovuje humor trápnejší, vulgárnejší a blbší, ako práve v TBBT. Osobne ale musím napísať, že nemám rád seriály (alebo sitcomy), ktoré sa často odohrávajú v jednej izbe bytu a preto by som aj v tomto seriáli uvítal viac exteriérov alebo proste iných scenérií. ()

LencaN odpad!

všechny recenze uživatele

Kdy už bude takovým sitkomům konec...kdy? Viděla jsem necelé dva díly a stačilo. Pardon, ale nic tak nudného, zbytečně ukecaného, nesmyslného a nenápaditého jsem snad neviděla. Zrovna jsem narazila na díl, kde se Dharma vypořádává se svým přístupem k malým lidem a jediné co o tomto dílu můžu říct je, že to bylo tupé, nemístné a trapné. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Sice tady nepadají smrtící hlášky jako třeba v TBBT, ale čím déle na to koukám, tím víc se mi to líbí, zvlášť když o vtipné situace, které ve mě vyvolávají srdečný smích rozhodně není nouze. Dharma je správné třeštidlo, Greg sympaťák a jejich vztah je tááák krásně romantický. Ale tím hlavním tahounem, co dodává sitcomu to pravé koření jsou rodiče obou z nich. Právě ty neustálé střety nekonformního hippísáckého světa na jedné straně a snobských boháčů na druhé, jsou pro mě neustálým zdrojem zábavy. Zejména Dharmin otec Larry a jeho paranoidní konspirační teorie nemají chybu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • 15. díl čtvrté řady je celým svým dějem parodií na jihoamerické telenovely, které byly na přelomu tisíciletí v USA a vůbec na celém světě populární. (Roby)
  • Jenna Elfman a Thomas Gibson se jako seriálové postavy Dharma a Greg objevili v 1. epizodě 9. série seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003). (beyli)

Reklama

Reklama