Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný film z dob, kdy byla Kidman ještě docela nehezká dívka s prasečím nosem a nepěkně vyceněnými dásněmi. Já ji mám velmi ráda, opravdu, ale nelze si nevšimnout, jak na sobě zamakala. Ona i plastičtí chirurgové. Dnes je to kost, před kterou nezbývá než smeknout, vynikající herečka a očividně moudrá žena. K filmu: dlouhatánský příběh o tom, jak se osidlovala Amerika irskými přistěhovalci. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Milé starosvětské pokoukání, které mě překvapilo svým půvabem a křehkostí. Nehýří zbytečnými efekty, naopak se řadí k těm snímkům, jež ještě vyžadovaly nefalšovanou naturalistickou výpravu a ryzí, nenucené a dobré ( nikdy bych neřekla, že tohle prohlásím o Tomu Cruiseovi, ale časy se mění) herce. Opravdu poetické a příjemné :) ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Navždy a daleko není špatný film, a to především po řemeslné filmařské stránce. Profesionální režie Rona Howarda je zde znát, stejně jako výborný hudební podkres Johna Williamse, ale scénárista Bob Dolman napsal bohužel pouze všední dobrodružnou romanci jako vystřiženou z červené knihovny, která nemá patřičnou šťávu. Navíc mi to celé připadá jako příliš natahovaný komerční kalkul, který těží ze jmen už tehdy hvězdného Toma Cruiseho, cílevědomě se prosazující Australanky Nicole Kidman a jejich tehdejšího soukromého vztahu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dívál jsem se jen kvůli Nicol Kidman, protože je to moje druhá nejoblíbenější zahraniční herečka po Meryl Streep. Pěkný romantický western postavený na dvou hercích Tomu Cruisovi a Nicole Kidman. Jen by to chtělo trochu zkrátit. Těch 130 min. je docela dost a ke konci už to trochu ztrácí dech a musíte si dávat ruku před ústa kvůli svému zívání. Navždy a daleko jen s tebou Nicole Kidmanová. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, opravdu moc chtěl, ale ten slaďácký závěr to prostě pohřbil. Je to film s obrovským potenciálem. Jde vidět, jak byl drahý a má svou atmosféru a výbornou chemii mezi Cruisem a Kidman. Jenže těch logických lapsů je tam tolik, že bych to nestihl spočítat. A to o čem jsem chtěl aby film byl.... tedy o Irovi s dívkou z vyšší společnosti, jak začínají budovat vlastní ranč, film vlastně vůbec není. Je to o tom, jak dva odlišní lidé, co se mají rádi se potloukají po USA, snaží se vydělat peníze do začátku, ale samotný začátek je vlastně konec celého příběhu. Smutné a strhávám za to celou jednu hvězdu. 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)

Reklama

Reklama