Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příroda udeří neuvěřitelně ničivou silou. Las Vegas rozmetá tornádo, severovýchod Spojených států sužují tropická vedra, která provázejí obrovské požáry. Následují prudké bouře a hromobití století. Pro ambiciózní chicagskou televizní reportérku Amy Harkingovou, která čeká ve své kariéře na velkou chvíli, je ale strach z těchto povětrnostních anomálií podružný ve srovnání s hrozícím energetickým kolapsem. Ten by zanechal celou populaci ve tmě, bez jakékoli možnosti komunikace a vystavenou nepředvídatelným nebezpečím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Panebože kolik takových to filmů tu už bylo? Drtivý dopad, Armageddon, Den poté a nebo takových těch německých rychlokvašek. Pořád stejná písnička, takřka bez jakéhokoliv pořádného scénáře ! Buď se jedná o nějaké létající šutry někde ve vesmíru, nebo padající meteority či šílené záplavy a potopy takřka celého světa a nebo teď nakonec v podobě silného tornáda. Pořád stejná písnička a pořád něco neskutečně pitomého až pohádkově laděného. Ze všech stran nás před tím varujou, jak bysme se měli zachovat i v těch nejkritičtějších a nejkrajnějších situacích, ale skutek utekl? Opatření? To se jim to povídá, od stolu a na papíře. Příroda si prostě nevybírá kdy a kde udeří, a Amerika poručit dešti podobně jako to chtěl kdysi udělat slavný Sovětský svaz nedovede a ani nemůže ! Sami jsme viděli poslední katastrofu v podobě níčivé tsunami v Indonésii nebo při záplavách v ČR to bylo keců...! Podřadný film, z nepříliš dobrou dějovou strukturou, z nepřesvědčivými vizuálními efekty, se slabým střihem a s téměř neznámým hereckým obsazením. Jednu hvězdu, jen za snahu autorů trochu pobavit při nepravděpodobných a neskutečně přehnaných scénách, viz třeba auto které projelo tornádem kdy tuším že letadlo jen tak tak přistálo..! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěl americký B-team tvůrců katastrofických filmů vystoupit ze stínu slavnějších kolegů a probudit v nás obavu z nebezpečí, které číhá za humny, zvolil špatnou nohu, taktiku a managera. Něco pravdy na tom bude, že bez peněz se do hospody nemá lézt. Vzdor tomu si film očividně našel svoje příznivce, kteří chválí efekty, děj, či postavy. Teď to výjimečně nemyslím nijak zle; kéž by mi také stačilo tak málo... ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Prví půlka připomínala sem tam scény z Twistru a do této hrůzy se prolínaly nudné pasáže, které nestáli ani za zapnutí televize. Druhá půlka dosahuje kvalitou zpracování film Larva, člověka zasáhve el. výboj, zaklepe se a spadne..smál sem se......... A vůbec ve filmu jakoby náhodou zemřou negativní postavy a ty dobré jako zázrakem přežijí. Prostě debilní pohádka. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

auuu. Zase jsem dostal poradnou facku od jednoho velikeho klise. Naprosto vyumelkovany a falesny soucit, spatne herecke vykony a naprosto zoufaly scenar. Tot hlavni vytky tohoto filmu. Uz tam opravdu jen chybelo aby nam tam reziser vic maval americkou vlajkou pred kamerou a ja bych se snad opravdu rozplakal. ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Category 6 je stretnutie hurikána zo severu a tornád z juhu nad Chicagom. Typický katastrofický brak - pochváliť sa dajú akurátne triky, ale nato, aby som dal aspoň jednu hviezdu by nemohli byť postavy tak extrémne smiešne napísané - čo mám však očakávať od nabúšenej us tv produkcie, ktorá určite časom urobí nejakú tú príjemnú televíznu kvótu niektorej z našich komerčných staníc. Jednu hviezdu som však chcel dať aspoň za roztomilého Randyho Quaida v malej roličke lovca tornád Tornado Tommyho a zo zostatku stojí za reč ešte Brian Dennehy, ktorý predviedol aspoň ten svoj štandard. Dianne Wiest (oscar za Bullets over broadway) tu v úlohe c.coxvreskotovskej reportérky hrozne prehráva (aj keď čo jej táto úloha okrem financií mohla priniesť). Ale absolútne najhoršou časťou je hlavná rodinka - to je hotová pohroma -vedľa extrémne nevýrazného a matného T.Gibsona stiahli u mňa tú jednu efektovú * najprotivnejšie obsadené teenie úlohy v tv katastrofickom béčku (urazil by som asi slovo klišé ak by som označil ich scenáristickú prepracovanosť) . A ešte jedno pozitívum - chýba tradičný pes. Takže pekné (tv) efekty v desnom filme - ak to pôjde u nás v tv s masívnou reklamou nedajte sa zlákať - je to škoda času. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Winnipegu v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama