foto

Lindsey Haun

  • nar. 21.11.1984 (34 let)
    California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lindsey Haun je americká herečka a zpěvačka. Narodila se 21. listopadu 1984 v Los Angeles. Její otec Jimmy Haun i dědeček Jim Haun (známý pod pseudonymem Rouvaun) jsou známými hudebníky. Jejím filmovým vzorem je Angelina Jolie. Mezi přáteli je 157 cm vysoká Lindsey oslovována přezdívkou Linz.

Lindsey se objevovala v televizi již od útlého dětství. Od tří let hrála v reklamách. V pěti letech, v roce 1989, dostala svoji první roli v jedné z epizod seriálu ANYTHING BUT LOVE. První větší role přišla v roce 1995. V remaku slavného hororu z roku 1960 MĚSTEČKO PROKLETÝCH si Lindsey zahrála jedno z blonďatých, tajemných dětí. Po roli v tomto filmu s nadsázkou oznamovala, že prakticky žádný chlapec s ní nechce nic mít, protože se jí k smrti bojí. Od té doby se Lindsey objevovala především v seriálech, jako např. TAKOVÍ NORMÁLNÍ MIMOZEMŠŤANÉ, ALIAS a v dalších. V roce 1998 hrála ve video filmu NÁVRAT ADDAMSOVY RODINY, třetím pokračování úspěšné hororové komedie.

Za roli Mahree Bok ve filmu televizního kanálu Disney Channel, THE COLOR OF FRIENDSHIP, byla Lindsey Haun ve svých šestnácti letech, v roce 2000, nominovaná na cenu Young Artist Award. V roce 2004 dostala roli v hudebním dramatu z televizní produkce ODVÁŽNÁ HOLKA. Tento film vznikl podle knihy, kterou napsala mimo jiné i Britney Spears. V roce 2006 se představila v dalším filmu s hudebním nádechem, tentokrát v country dramatu ZBOŘENÉ MOSTY. O rok později dostala Lindsey doposud svoji největší roli v halucinogenním hororu HOUBIČKY, kde ztvárnila hlavní roli dívky Tary.

Jiří "Hrabka" Hrabala

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Hard Ride
2017 High and Outside
2013 House of Last Things
2011 Life Zone, The
Truth About Angels, The
2008 Rome & Jewel
2007 Houbičky
2006 Zbořené mosty
2004 Odvážná holka (TV film)
2000 Color of Friendship, The (TV film)
1998 Návrat Addamsovy rodiny
1997 Get to the Heart: The Barbara Mandrell Story (TV film)
1995 Městečko prokletých
1994 Děti tmy (TV film)
Jack Reed 3: Na dosah spravedlnosti (TV film)
Vesmírné tajemství
1993 Zoufalá (TV film)

TV seriály

2017 Sběratelé kostí (TV seriál)
Mrtvá v moři (S12E08)
2013 Graceland (TV seriál)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Beznaděj (S05E06)
Znovu se sejdeme (S05E04)
2010 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Všechno je zlomené (S03E09)
Noc plná slunce (S03E08)
Tvrdý dopad (S03E07)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Sloní paměť (S03E16)
Odložené případy (TV seriál)
Bruslařka (S06E04)
2005 Alias (TV seriál)
Prorok Pět (S05E01)
2004 Hlava rodiny (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Philly (TV seriál)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1998 Movie Surfers (TV seriál)
1997 Tom Show, The (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Opravdový život (S03E22)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Přeludy (S02E08)
Učební křivka (S01E15)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1989 Anything But Love (TV seriál)

TV pořady

2006 75th Annual Hollywood Christmas Parade (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Nanoblood

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace