foto

Alan Ford

  • nar. 23.2.1938 (83 let)
    Walworth, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Alan Ford (Narozen 14. března 1935) je anglický herec. Vystudoval East 15 Acting School. Je znám převážně díky rolím filmů Guye Ritchieho (PODFU(C)K, SBAL PRACHY A VYPADNI!). V roce 1980 měl mini-roli ve filmu DLOUHÝ VELKÝ PÁTEK. Také účinkoval v pokračování kultovního hororu VYMÍTAČ ĎÁBLA: ZROZENÍ, který se bohužel kvalitativně nevyrovnal původnímu vymítači režiséra Friedkina.

Rovněž dokázal, že je schopen zahrát i komediální roli. Připojil se k produkci ARMANDO LANNUCCI - KNOWING ME, KNOWING YOU... WITH ALAN PARTRIGE, kde hrál promotéra zapasů boxu jménem Terry Norton; poté znovu pracoval s Lannuccim v 'East End Thug' v Lannuccihi show. Později působil jako kněz v každé epizodě SNUFF BOX. Dělal i reklamy v rádiu Virgin Media. Propůjčil svůj hlas v PC hře Fable 2 jako Arfur, hledaný kriminálník žijící v Bowerstonu. Roku 2006 napsal novelu Thin Ice. Alan Ford je znám pro svůj východo-londýnský přízvuk, díky kterému bývá často využíván v rolích jako gangster.

Dávid "kobe6" Kouřil

Herecká filmografie

Filmy

2018 Winter Ridge
2017 Gloves Off
Vražedný instinkt
2016 Lethal
2015 S kůží na trh
2014 Smoke, The
2013 Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
2012 Airborne
Inspektor Regan
Zevláci vs. Zombíci
2011 Jack Falls
2010 Mission London
2008 NightDragon
2004 Passer By (TV film)
Vymítač ďábla: Zrození
2002 Great Dome Robbery, The
2000 Podfu(c)k
1998 Sbal prachy a vypadni
1992 Chaplin
1991 Buddy's Song
1986 Best Years of Your Life, The (TV film)
1981 Americký vlkodlak v Londýně
Jed
1980 Dlouhý Velký pátek
1977 Squeeze, The

TV seriály

2015 Unforgotten (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
2014 The Smoke (TV seriál)
Lilyhammer (TV seriál)
Loose Ends (S03E08)
The Minstrel Boy (S03E06)
2013 Common Ground (TV seriál)
Damo and Ivor (TV seriál)
Lilyhammer (TV seriál)
Fiddler's Green (S02E03)
Out of Africa (S02E02)
Millwall Brick (S02E01)
2008 Hotel Babylon (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
2006 Snuff Box (TV seriál)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
William and Mary (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1998 Mosley (TV seriál)
1997 Práce nevhodná pro ženu (TV seriál)
1996 Madson (TV seriál)
No Bananas (TV seriál)
1994 Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge (TV seriál)
The Knock (TV seriál)
1992 Love Hurts (TV seriál)
1991 Murder Most Horrid (TV seriál)
The Darling Buds of May (TV seriál)
1990 The Upper Hand (TV seriál)
1989 Birds of a Feather (TV seriál)
Mike & Angelo (TV seriál)
1987 Rockliffe's Babies (TV seriál)
The New Statesman (TV seriál)
1986 Running Scared (TV seriál)
1985 All in Good Faith (TV seriál)
C.A.T.S. Eyes (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)
Maybury (TV seriál)
Smuggler (TV seriál)
The Chinese Detective (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)
Law and Order (TV seriál)
Strangers (TV seriál)
1966 Softly Softly (TV seriál)

Dokumentární

2020 The Kemps: All True (TV film)
2018 Gamble
2017 Brian Pern: A Tribute (TV film)
2002 Ultimate Fights from the Movies