Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip dostane od svého strýce speciální dárek hada. Nikdo však netuší, že v obchodě se zvířaty a domácími mazlíčky došlo k tragickému omylu. Philipův neškodný plaz byl nevědomky vyměněn za smrtelně jedovatou černou mambu. Už tak dramatickou situaci ještě zkomplikuje skutečnost, že smrtící zásilka dorazí ve stejnou chvíli jako teroristé, kteří chtějí Philipa unést a získat za jeho vrácení vysoké výkupné. (Allan)

(více)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele

Mamba sa mi páčila viac. Ponúkla vcelku rafinovaný komorný súboj vystrašenej ženy so zabijackym hadom v dome. Jed ponúka banálnu seriálovú rukojemnícku krimi zápletku, do ktorej je nasilu vmontovaný had (tiež mamba). Mohlo by sa zdať, že Jed je lepší, lebo má zvučný kasting, ale nie, vyložene dobrý dojem zanecháva iba Sterling Hayden ako starostlivý dedko s mohutnou bradou a ešte mohutnejším hlasom. Najhoršie je, že had je iba občasný hosť, ktorý raz za čas zaútočí a zmizne. Šrámy zanecháva i britská polícia, ktorá sa nepredvedie práve v najlepšom svetle (hoci jej šéfuje Merlin z Boormanovho Excaliburu). Snáď len finálna Kinského bitka s hadom bola fakt nechutná, brrrrr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animal triler na britský spôsob, so všetkým, čo k britskému filmu patrí a tvorí tak zaujímavú, aj keď technicky o niečo menej kvalitnú alternatívu k hollywoodskej škole. Oceňiť musím hlavne prácu s hadom. Naozaj ide o mambu čiernu, jej čierne vnútro papule je charakteristické a viackrát pekne na obraze. Síce nejde o najjedovatejší had na svete, ako sa vo filme stokrát spomenie, ale určite o jedného z najnebezpečnejších práve kvôli svojej  agresívnej a útočnej povahe. Z hercov som si najviac užíval Olivera Reeda, jeho večne nervózna postava jednak bavila, jednak posúvala dej dopredu. Dobrý kontrast k pokojnému Kinskému. Naopak, polícia nie je potrebným protipólom k teroristom a vyznieva občas smiešne. Film má celkovo dobrý drive, vydarila sa aj atmosféra, mohlo sa ale viac popracovať na detailoch. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo špatné! Vlastně to byly dva filmy v jednom, totiž obyčejný špatný film by si vystačil pouze s půlkou zdejší zápletky. Napínavost u mě překvapivě nezabíjí ani velká předvídatelnost a schematičnost děje, snad jen obligátní závěr tentokrát nefungoval tak, jako v jiných zvířecích hororech. Ty totiž jsou většinou pitomé od A až po železo a tradiční šokující závěr (v podobě, která je alespoň trochu zběhlým divákům tohoto subžánru jistě dobře známa) je pak jen tou vtipnou třešničkou na dortu. Tady ovšem byla notně červivá, protože zbytečně shodila jinak docela dobrý a napínavý atmosférický trhiller, který je samozřejmě podpořen tradičně uhrančivým výkonem Klause Kinskiho. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Jed jsem objevila za 19 korun v Levných knihách a jako ctitelka Klause Kinskiho a Michaela Kamena nemohla nekoupit. Příběh je očima dnešního diváka lehce čitelný, až průhledný, skoro se dá odhadovat příští nejen záběr, ale i několik minut. Nebýt hudby (a to znám od Kamena lepší) a Kinskiho, nestojí ani za tu dvacku. Pro zajímavost, hraje tam i Oliver Reed, netřeba představovat, a Sarah Miles, jinak Patricia ze Zvětšeniny. Po zastřelení mamby už jen čekáte, zda si tvůrci zadělali na dvojku. Jasně, film končí záběry do ventilačního potrubí, kde se právě ze dvou vajíček líhnou malí hádci. Naštěstí měli všichni tolik soudnosti, že pokračování neexistuje ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Vynikající britskej nervák, doznívající echo silný sedmdesátkový vlny skvostných ostrovních thrillerů. Komorní záležitost, jejímiž ingrediencemi jsou nemocné dítě v nebezpečí, rafinovaní, leč rozpolcení zločinci, jedna zákeřná smrtelně jedovatá mamba a uzavřené prostory. Připočtěme si výbornou hudbu Michaela Kamena (úvodní a závěrečnej song jsem si pouštěl po projekci znova), parádní práci s budováním napětí, silný herecký obsazení v čele s Klausem Kinskim a Oliverem Reedem, a je to ložený. Já se bavil skvěle. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama