foto

Jason Behr

  • nar. 30.12.1973 (46 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Jason Nathaniel Behr se narodil v Minneapolis ve státě Minnesota. Celé mládí se musel s rodiči často stěhovat po celých Spojených státech, ale nakonec v roce 1992 odmaturoval v Richfieldu na předměstí Minneapolis na Richfield Senior High School. V 19 letech dostal šanci setkat se s hollywoodským producentem Marvinem Dauerem a hned se odstěhoval do Los Angeles, kde působil asi v 80 reklamách. V roce 1995 dostal svou první roli v seriálnu SHERMAN OAKS, který byl o dva roky později, po dvou dovysílaných sezónách, zrušen.

Po Sherman Oaks se Jason objevil v několika seriálech, jako byly KROK ZA KROKEM, THE PROFILER, BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ, JAG nebo DAWSONŮV SVĚT. Během natáčení serálu Dawsonův svět se mu do rukou náhodou dostal scénář k pilotnímu dílu připravovaného seriálu Roswellská střední, později zkráceno na ROSWELL a Jason ihned přijal roli Maxe Evanse, roswellského mimozemšťana. I když Roswell nikdy nedosáhl takové popularity, jako například Dawsonův svět, měl extrémně silnou základnu fanoušků.

Po Roswellu dostal Jason nabídky na role do nezávislých filmů, jako například THE SHIPPING NEWS, kde si zahrál po bohu takových hvězd, jako Kevin Spacey, Julianne Moore a Cate Blanchett. Mezi jeho nejznámější filmy patří NENÁVIST, naopak mezi propadáky patří bezpochyby film SKINWALKERS. 30. října 2007 měl na Novém Zélandu premiéru film THE TATTOOIST, ve kterém si Jason zahrál hlavní roli.

Jeho osobní život není nijak zvlášť pestrý. Delší dobu chodil s Katherine Heigl, kterou poznal díky seriálu Roswell. Momentálně jsou jen přáteli. Během natáčení Nenávisti v Japonsku poznal herečku KaDee Strickland, se kterou se 10. listopadu 2006 oženil v Ojai, v Kalifornii.

KoRniky

Herecká filmografie

Filmy

2010 Matadors (TV film)
2008 Frost
Senseless
2007 Company Man (TV film)
Dračí války
The Tattooist
2006 The Way (TV film)
Vlci
2005 Man of God
Shooting Livien
2004 Happily Even After
Nenávist
2001 Ostrovní zprávy
1999 Zkouška dospělosti
1998 Městečko Pleasantville
1996 Lebkouni V: Tisíciletí (TV film)

TV seriály

2020 Roswell: Nové Mexiko (TV seriál)
The Diner (S02E09)
Good Mother (S02E03)
2012 Lovci lebek (TV seriál)
Served Cold (S02E10)
Freakshow (S02E09)
SEALd Fate (S02E08)
další epizody (5)
2002 Roswell (TV seriál)
Graduation (S03E18)
Four Aliens and a Baby (S03E17)
Crash (S03E16)
další epizody (9)
2001 Roswell (TV seriál)
Samuel Rising (S03E09)
Behind the Music (S03E08)
Interruptus (S03E07)
další epizody (20)
2000 Roswell (TV seriál)
A Roswell Christmas Carol (S02E10)
Max in the City (S02E09)
Meet the Dupes (S02E08)
další epizody (22)
1999 Roswell (TV seriál)
The Balance (S01E10)
Heat Wave (S01E09)
Blood Brother (S01E08)
další epizody (10)
Dawsonův svět (TV seriál)
His Leading Lady (S02E13)
Sex, She Wrote (S02E11)
High Risk Behavior (S02E10)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
The Election (S02E09)
The Reluctant Hero (S02E08)
The All-Nighter (S02E07)
Push (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Lžete mi (S02E07)
Cracker (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
Krize (S01E17)
JAG (TV seriál)
Přízrak (S02E07)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
1995 Sherman Oaks (TV seriál)
1991 Krok za krokem (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2000 The Teen Choice Awards 2000 (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce