Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tahle nevyvážená policejní story trpí: a) akutním nedostatkem rázných drsňáků, b) vypravěčským diletantstvím, c) užvaněností. Propříště tedy: Mark Wahlberg se nehodí do rolí hodných taťků, kdyby nebyl Joaquin Phonenix takový machr, těžko bychom mu tu „rodinnou“ motivaci zbaštili, a bratrské vztahy se dají utužovat i v akci, nikoliv u probrečených košil v oblasti ramen. Jo a Departed je taky trochu o něčem jiném… ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těhle drsných příběhů už tu bylo tolik, že se to nedá počítat. Tahle novinka se pro změnu veze na vlně skvostného Amerického gangstera a bohužel mu nesahá ani po kotníky. Nebýt Phoenixe, nudou nebudu vědět kam koukat. Rodinný background nemá dostatečnou vazbu a některé reakce jsou tudíž neopodstatněné - resp. nesoucítíte s postavami. Samozřejmě chyba scénáře, nikoli herců. I když zase co si budeme povídat, dobrák Wahlberg se zrovna dvakrát nepředvedl a tatík Duvall taky umí lépe. Dvě scény stojí za to film vidět. Jednak originálně koncipovaná autonaháněčka s výtečnou kamerou a jednak scéna infiltrace (zapalovač). Ruský akcent ruluje. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned tu úvodní scénu musel ocenit snad každej kluk, protože pánové, kdo z nás by nechtěl, aby se mu na gauči válela roztoužená Evička Mendes v sexy prádélku. Jestli takovej kluk přece jen je, tak by si zaloužil proplesknout, aby se vzpamatoval . Na takto famózní úvodní scénu navazuje příběh, který má velmi dobře vytvarovanou atmosféru a zejména díky režii James Graye a hereckýmu výkonu Joaquin Phoenixe se mě z těch rusáků stáhla strachy prdel. Některé scény, třeba příchod Joaquin Phoenixa do baráku, kde ošlehání kluci z východního bloku vaří drogy či vynikající automobilová honička v dešti, byly opravdu nadprůměrně dobře natočené. Film sice není dokonalej jako tělo Evičky Mendes, ale plastickou chirurgii skutečně nepotřebuje. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za čtyři naprosto fascinující scény. Vezmu to pěkně popořadě. (1) Masturbující a kozenky vystavující Eva Mendes, svíjející se na gauči za zvuků Blondie, pořádně nažhavila na nadcházející old school policejní drama s vydatnou porcí atmosféry, která vrcholí (2) někde uprostřed filmu během naprosto realistické a na zádech husí kůži tvořící automobilové honičky za vydatného deště, zvukově zvýrazněných pohybů stěračů a téměř ikonického záběru zevnitř auta střílejícího Roberta Duvalla. (3) Absolutním dusnem pak zavání scéna příjezdu Joaquina Phoenixe na místo, kde se všechno to ruské svinstvo vaří. Krve by se ve mě během sledování nedořezal a pomalu i já, nejen Phoenix, potřeboval alespoň roušku, nebo rovnou respirátor. (4) Nesmím samozřejmě zapomenout na závěrečnou přestřelku a následnou katarzi při Phoenixově postavě nořící se z kouřem zahalené obrazovky. Všechny tyto scény jsou propojeny dějem, který postrádá nějaká větší překvapení a směle kráčí v již dávno vytyčených kolejích, tento jednoduchý příběh ale vyprávějí bezchybné herecké výkony (škoda končícího Phoenixe) a atmosférická hudba. Velké překvapení a málem maximální hodnocení, jen tak dále Jamesi. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání vkládaná do novinky Jamese Graye NOC PATŘÍ NÁM se bohužel nenaplnila: film je, zejména co se obsahu týče, starosvětský do té míry, že až hraničí se sebeparodií. Navazuje na „poctivé“ policejní filmy 70. a 80. let, lpící na tradičních hodnotách rodinné sounáležitosti a učebnicových mravních zásadach, jenže tím, že je bere tak nějak automaticky [tj. rozvolnila se vazba mezi těmito hodnotami a jejich potřebou, stal se z nich ve vzduchu plovoucí karatelský imperativ, dobrý filmařský mrav, tradice, která nemusí odolávat zkouškám času] a navíc je koncentruje do mírně absurdních rozměrů, nadsazuje tyto hodnoty do poněkud nadživotního, mírně trapného tvaru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Režisér James Gray byl za film nominován na Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. (Caszidy)
  • Plagáty na policajnej stanici predstavujú ocenenia, ktoré udeľuje NYPD, sú to Medal of Honor, Combat Cross, Medal of Valor a Purple Shield. Posledná sa udeľuje od roku 1995. V 80-tych rokoch teda takéto ocenenie neexistovalo. (vander19)
  • Amada (Eva Mendes) má v jednej scéne na sebe nylonové pančuchy a v nasledovnom prestrihu je bez nich. Takisto aj v scéne, kde Bobby (Phoenix) dáva žene do nosa ohorok, v ďalšom prestrihu chýba. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama