Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kterak náš slavný herec s výraznými rysy, Karel Roden v roli běsného, šíleného maníka, ukázkově přechcal jednu z největších světových hereckých hvězd, Bobbyho De Nira, coby snaživého detektiva. Ten hraje opět kvalitně, jako ostatně vždy, ale Roden tady opravdu poctivě válí. A to excelentně. Ani bych neřekla, že Robertovi zdatně sekunduje, pro mě jej zde i poměrně významně zastiňuje. Jinak příběh sám o sobě je ztvárněn spíše roztržitě s mírnými komediálními prvky, za doprovodu podobně laděné hudby. Má však spád, spoustu akce, působivého herectví a zábavných dialogů. "Přece mě nenecháš tady na stromě, přijde nějaká smažka a zakuchne mně", "Doufám, že nebudeme zdrhat, mám špatný kolena." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Anthony Marinelli a J. Peter Robinson: 1. Fame - God Lives Underwater [3:24] ,2. Porcelain - Moby [6:37] ,3. 3 Kilos - Prodigy [7:08] ,4. Gun - Gus Gus [6:10] ,5. Carmen Queasy - Maxim [4:00] ,6. La Guitaristic House Organisation - Rinocerose [4:21] ,7. Out Run - David Holmes [4:44] ,8. 52 Pickup - Ballistic Mystic [5:30] ,9. Ultra-Obscene - Breakbeat Era [5:03] ,10. Exedrene - Johann Langlie [2:06] ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tentokrat padla kruta avsak zaostala a nevzdelana ruka amiku i na nas. Vzdy to odnaseli prevazne rusove, balkanci, severokorejci, arabové ci mexikanci. Tentokrat si vyslapla arogantni malomestska hollywoodska pakaz i na maly stat v srdci Evropy (dle hUSA pry východ Evropy - no budme radi ze vubec tu Evropu trefili dobre). Opet dali svetu najevo, ze do jejich bozke kolebky "ne"svobody priplouvaji na voru - tentokrate z Čech (asi z naseho pobrezi) - pouze vrahove, zlodeji, kurvy a Viktor Kožený. No musim se priznat, ze jsem docela rad, ze ziju v semenisti terorismu a sifilitidy v malem statu hned vedle Moskvy.... Film byl jinak nekonzistentni smesici nadsazky a jakehosi akcniho krimi dramatu, kde chovani hrdinu zavanelo nelogickou ucelnosti a pripominalo spise nepovedenou crazy reality show, nez solidnim zanrovym filmem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdo by si kdy pomyslel, že nějaký český herec dá jednou solidně na držku idolu ženských i mužských srdcí De Nirovi - a přece! Roden si celý film ukradl pro sebe a já mám chuť dát mu za ty jeho neskutečné kreace snad i ty 4* - žel bohu, nehodnotí se jeden herec, nýbrž celý film (a Roden ho vytahuje z 2*). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, já ten film mám rád, a to zhruba ze stejnejch důvodů jako Volný pád. Mám rád střet člověka s mediálním světem, reality s tím, v co se dá překroutit. Drobné WTF momenty ("pohřbívání má na Východě velký význam") kldně přejdu, když film zároveň nabízí tak pěkné scény jako Karla Rodena nevěřícně zírajícího na jakousi reality show, kde se otec omlouvá synovi, že spal s jeho manželkou. "You Americans are cowards. Without your money or rockets..." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)
  • Ve scéně v baru, kde Emil (Karel Roden) otevírá balení Excedrinu a je natáčen na kameru, je v záběru kamery vidět na stole krabička cigaret české značky Mars. Lze také přečíst česky napsané upozornění na krabičce o škodlivosti kouření. (Mydlivoj)
  • Film sa natáčal mimo Los Angeles aj v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama